, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απάντηση Σιμόπουλου

ΣΤΡΑΤΟΣ-ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣΕπιμένει στην απόσπαση των αρχαίων ευρημάτων και την μερική επανατοποθέτησή τους προκειμένου να κατασκευαστεί ο σταθμούς του μετρό στη Βενιζέλου ο Στράτος Σιμόπουλος.

Μετά την άνευ λόγου και αιτίας επίθεση που δέχτηκε από το Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών υποστήριξε ότι «από την πρώτη στιγμή η Αττικό Μετρό δήλωσε ότι δεν είναι  δυνατόν να κατασκευαστεί ο σταθμός Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης,  χωρίς προηγούμενη απόσπαση των αρχαίων.

Ουδέποτε αναφέραμε,  ότι δεν μπορεί να γίνει απόσπαση και μερική επανατοποθέτηση, όπως προτείνει τόσο το ΤΕΕ, όσο και το ΑΠΘ και όπως  άλλωστε προγραμματίζουμε για όλους τους υπόλοιπους σταθμούς. Από ότι αντιλαμβανόμαστε ο κ. Μπουτάρης ετοιμάζεται να προσχωρήσει στην άποψη της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και απλώς επενδύει την αλλαγή θέσης με επίθεση εναντίον του Υπουργείου. Εν πάση όμως περιπτώσει, είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τις οδηγίες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, από το οποίο περιμένουμε να τοποθετηθεί».

Το μήνυμα αυτό άλλωστε έστειλε ο κ. Γενικός και μέσω της «Κ» σε συνέντευξή του, την ώρα μάλιστα που ο κυρ Γιάννης είναι «κολλημένος» μαζί του! Μέχρι και αφίσα για τη συνάντηση διαλόγου της δημοτικής αρχής με τους πολιτιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, που παραπέμπει σε χάρτη του μετρό σχεδίασε! 

Β. Στολ. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.