, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επίθεση του πρωθυπουργού της Γαλλίας στη Λεπέν για το χτύπημα στο Παρίσι

Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, σε επίσημες δηλώσεις του από το πρωθυπουργικό Μέγαρο Ματινιόν, επιτέθηκε στην υποψήφια πρόεδρο της χώρας, με τη σημαία της Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, κατηγορώντας την ότι «εργαλειοποιεί» την επίθεση της Πέμπτης στο Παρίσι για να κερδίσει πολιτικά οφέλη.
«Ο πραγματικός στόχος της Μαρίν Λεπέν είναι να χρησιμοποιεί κάθε δράμα για να διαιρεί την κοινωνία και να σπέρνει τον φόβο, να κερδίζει πολιτική επιρροή. Καμία σύνδεση δεν υπάρχει μεταξύ των ζητημάτων της μετανάστευσης και του ασύλου σε πρόσφυγες και αυτού που συνέβη εχθές το βράδυ στο Παρίσι», τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.
Η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας είχε προβεί σε δηλώσεις με τις οποίες ζητούσε σκληρά μέτρα κατά της μετανάστευσης, με αφορμή την τζιχαντιστική επίθεση που άφησε πίσω της έναν νεκρό αστυνομικό, την Πέμπτη το βράδυ, στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.