, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επίσκεψη Τσίπρα στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Συνδρόμου Down στη Θεσσαλονίκη

Το κτίριο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down, στην Καλαμαριά, επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Εγώ δεν θα βγάλω λόγο σήμερα εδώ. Απλά θα σας πω ότι θεώρησα αυτονόητο να ανταποκριθώ άμεσα σε μια ανθρώπινη υπόσχεση. Δεν θέλω να δώσω κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα πολιτικής αξιοποίησης. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή όταν δέχτηκα το αίτημά σας να ‘ρθείτε στο Μέγαρο Μαξίμου για να μας πούνε τα παιδιά σας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Και έκαναν τόσα χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Έδωσα μια μικρή υπόσχεση να έρθω να σας δω. Το δώρο που υποσχέθηκα ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω για τα παιδιά», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τους έδωσε ένα προβολικό μηχάνημα για να μπορούν να βλέπουν κινηματογραφικές ταινίες στα γραφεία του Συλλόγου.
Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στους γονείς τόνισε ότι : «Τα θέματα που αντιμετωπίζετε εσείς είναι σύνθετα, γιατί εσείς ζείτε με την αγωνία ότι όταν κάποια στιγμή, όπως όλοι μας, οι γονείς δεν θα έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τα παιδιά, πώς αυτά τα παιδιά θα σταθούν στα πόδια τους και αυτό πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα της πολιτείας. Επειδή υποσχέθηκα να μην πολιτικολογήσω, θα πω μόνο ένα πράγμα: υπάρχουν πράγματα που γίνονται αν υπάρχει πολιτική βούληση και ενδιαφέρον και έγνοια και πράγματα που δεν γίνονται, δεδομένων των συνθηκών στις οποίες βρίσκεται η χώρα σήμερα. Γι’ αυτά που γίνονται, αυτά που μπορούμε να κάνουμε, θέλω να υποσχεθώ ότι τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, θα είμαστε δίπλα σας για να κάνουμε ό,τι μπορεί να γίνει».
O πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Τσιφλίκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «Τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος είναι τα λειτουργικά έξοδα που θα έχει αργότερα ο σύλλογος, αλλά και ο ελλιπής εξοπλισμός που υπάρχει τώρα, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, να μπορέσουμε να αδειοδοτηθούμε. Το κτίριο είναι κατασκευασμένο για Κέντρο Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, αλλά λείπει κάποιος εξοπλισμός για να μπορέσουμε να πάρουμε την άδεια. Εξυπηρετεί 90 άτομα από τη Θεσσαλονίκη. Είμαστε 450 μέλη, οικογένειες από όλη την Ελλάδα» και συμπλήρωσε : «Επιδιώκουμε να εκπαιδεύσουμε το μάτι του συνανθρώπου μας να είναι ανεκτικό απέναντι στο σύνδρομο Down».
Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.