, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επί τάπητος οι επιχειρηματικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Βουλγαρίας

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Μανδρίνος, με τον Αξιότιμο Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στην Θεσσαλονίκη, κ. Vladimir Pisanchev καθώς και με τον Αξιότιμο Πρόξενο του Προξενείου της Βουλγαρίας στην Θεσσαλονίκη, κ. Ιvan Konstantinov.
Η συνάντηση αυτή που έγινε στα γραφεία του Προξενείου σε πολύ φιλικό κλίμα, πέραν του εθιμοτυπικού της χαρακτήρα, είχε ως σκοπό αρχικά να συζητηθούν θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος των δυο χωρών, στα πλαίσια και του Συμφώνου Συνεργασίας, που είχε υπογραφεί στις 14 Νοεμβρίου 2014 στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Βουλγαρίας, κ. Tsvetan Simeonov.
Στην συζήτηση αυτή συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε., κ. Δημήτριος Χαμπίδης, που εξέθεσε και αυτός τις απόψεις του όσον αφορά την συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς της Βουλγαρίας καθώς και την συμμετοχή της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε. στην έκθεση του Μπουργκάς.
Τα αποτελέσματα της συνάντησης υπήρξαν πολύ εποικοδομητικά και δόθηκαν οι αμοιβαίες υποσχέσεις μεταξύ του Γενικού Προξένου, κ. Pisanchev, και του Προέδρου, κ. Μανδρίνου, να συνεχισθούν οι επαφές για να προωθηθούν περαιτέρω οι εμπορικές, επιχειρηματικές και φιλικές μεταξύ της Ελλάδος και της Βουλγαρίας προς όφελος τόσο των επιχειρηματιών όσο και των οικονομιών των δυο χωρών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.