, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επεισόδια στο Μενίδι, κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ(BINTEO)

φωτο eurokinissi.gr

Ενταση επικράτησε στην πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων του Μενιδίου όταν περίπου 20 κουκουλοφόροι πλησίασαν και στη συνέχεια πέταξαν βόμβες μολότοφ σε σπίτια που μένουν Ρομά, ενώ προκάλεσαν ζημιές και σε καταστήματα.
Από τη ρίψη μολότοφ εκδηλώθηκε φωτιά στην αυλή ενός σπιτιού, η οποία σβήστηκε πριν πάρει διαστάσεις.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο συγκεκριμένο σπίτι γινόταν γλέντι με πυροβολισμούς, τη στιγμή που έπεφτε νεκρός ο μαθητής.

Η στιγμή που ένας από τους κουκουλοφόρους ανεβαίνει σε κάγκελα σπιτιού και ρίχνει μολότοφ στην αυλή


 
Προηγουμένως, εκατοντάδες κάτοικοι του Μενιδίου είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λεωφόρο Δημοκρατίας για τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου, μαθητή του 6ου Δημοτικού Αχαρνών, που το βράδυ της Πέμπτης έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα.
Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την εγκληματικότητα και την ανομία που επικρατεί στην πόλη, τα γκέτο που έχουν δημιουργήσει κυρίως Ρομά διακινώντας ναρκωτικά και όπλα, αλλά και για την έλλειψη αστυνόμευσης. Αφού είχαν κλείσει για αρκετή ώρα τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, γύρω στις 20:00 ξεκίνησαν πορεία προς το σημείο που σκοτώθηκε ο 11χρονος μαθητής.
Όπως έγινε γνωστό, ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων από τους κατοίκους μετά το τραγικό περιστατικό, ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι το Μενίδι δεν είναι πόλη δεύτερης κατηγορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γονείς και κάτοικοι του Μενιδίου, που ζητούν να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα, θα ανανεώνουν το ραντεβού τους κάθε μέρα, κοντά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, που είναι και οι τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς, αναμένεται να κλείσουν τα σχολεία σε μία ακόμα ένδειξη διαμαρτυρίας. Μάλιστα οι γονείς ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο. iefimerida.gr-real.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.