, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιβεβαιώνει το σχέδιο Λαφαζάνη για "ντου" στο Νομισματοκοπείο Βορειοελλαδίτης του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρόταση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να πάρει η κυβέρνηση τα 16 δισ. της ΕΚΤ από το Νομισματοκοπείο, αμέσως μετά το δημοψήφισμα, επιβεβαίωσε στον Αlpha 989 ο Δημήτρης Μάρδας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν τότε υφυπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι ο κ. Λαφαζάνης είχε προτείνει να πάρει η κυβέρνηση τα χρήματα της ΕΚΤ για να αντιμετωπιστούν τα capital controls.
«Εξήγησα την απάντηση που θα έδινε η ΕΚΤ  και η οποία δεν θα ήταν ευχάριστη και έληξε η συζήτηση», είπε ο κ. Μάρδας επισημαίνοντας πως ουδείς επικρότησε την πρόταση του κ. Λαφαζάνη.
«Απορώ, κάποιοι που είδαν ότι μας έκλεισαν την στρόφιγγα, πώς περίμεναν ότι θα μπουκάραμε να πάρουμε τα χρήματα της ΕΚΤ και δεν θα υπήρχε αντίδραση», πρόσθεσε ο κ. Μάρδας.
Διερωτήθηκε γιατί βγαίνουν όλα αυτά στο φως της δημοσιότητας τώρα από πλευράς του Γ. Βαρουφάκη ενώ είπε ότι και ο ίδιος ετοιμάζεται να γράψει μυθιστόρημα, το οποίο θα κυκλοφορήσει του χρόνου, με όλα όσα έγιναν εκείνη την κρίσιμη περίοδο.
Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν κατέγραφε συνομιλίες με το κινητό (όπως ο κ. Βαρουφάκης) αλλά κρατούσε ημερολόγιο.  «Σημειώσεις που έγραφα με το χεράκι μου», είπε χαρακτηριστικά.
Για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές είπε ότι «είναι ένα τεστ κανονικότητας, έχεις μια οικονομία που πατάει γερά στα πόδια της». Είπε ότι «βγαίνουμε για να πάρουμε 4 δις» και εκτίμησε ότι «είναι η καλύτερη περίοδος τώρα (για να βγούμε στις αγορές) και σε σχέση με το παρελθόν και πιθανόν σε σχέση με τις συνθήκες μελλοντικά».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.