, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επικίνδυνη βενζίνη σε πρατήριο της Θεσσαλονίκης


Επικίνδυνο μείγμα βενζίνης εντόπισε το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας να διοχετεύεται στην αγορά της Θεσσαλονίκης.
Τα καύσιμα, που εκτιμάται ότι είχαν παραλήπτες συγκεκριμένους πρατηριούχους, αποτελούν μία ανάμειξη με ουσίες, όπως η μεθανόλη, και έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε θείο. Είναι χαρακτηριστικό πως η βενζίνη στο συγκεκριμένο μείγμα δεν ξεπερνά το 60%.
Το τμήμα ειδικών φόρων της περιφερειακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ σχηματίζει δικογραφία σε βάρος οκτώ ατόμων, μεταξύ των οποίων ιδιοκτήτες και οδηγοί βυτιοφόρων. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε πριν από έναν χρόνο ύστερα από παρακολούθηση περίπου ενός μήνα, όταν μέλη του ΣΔΟΕ εντόπισαν μικρό βυτιοφόρο να κινείται με κατεύθυνση μάντρα στην οδό Πόντου, αλλά δεν έγινε γνωστή. Ακολούθησε έφοδος και διαπιστώθηκε πως το μικρό βυτιοφόρο μετέφερε μεθανόλη, με την οποία μπορεί να αναμειχθεί η βενζίνη, όμως θεωρείται επικίνδυνος διαλύτης.
Στη μάντρα της δυτικής Θεσσαλονίκης οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν τρία βυτιοφόρα, δύο ελληνικά και ένα βουλγάρικο, οι δεξαμενές των οποίων είχαν συνδεθεί με σωλήνες και έκαναν μετάγγιση για παρασκευή του συγκεκριμένου μείγματος.
 
Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως τα βυτιοφόρα κατευθύνονταν στη μάντρα, μετά τα διυλιστήρια, όπου γέμιζαν με κανονική βενζίνη. Στη συνέχεια γινόταν η μείξη των καυσίμων και το νέο παρασκεύασμα πωλούνταν σε συγκεκριμένα βενζινάδικα και σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των εμπλεκομένων, όπως ανέφεραν πηγές του ΣΔΟΕ, είναι άτομα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για υποθέσεις λαθρεμπορίου καυσίμων, είτε στην Ελλάδα είτε στη Βουλγαρία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.