, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιμονή ΣΥΡΙΖΑ στην …κατάργηση της λιτότητας


Νέα μέτρα εκτιμά ότι θα φέρει ένα νέο κούρεμα του χρέους ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός.
«Το πολυδιαφημισμένο επόμενο Eurogroup θα συζητήσει αναμφίβολα το ζήτημα που θέτει το ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και συνεπώς την ανάγκη κουρέματος ενός σημαντικού μέρους του. Το πρόβλημα δεν είναι όμως η διαγραφή του χρέους καθ’ αυτή, αλλά τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν, ως δήθεν αντικειμενική αναγκαιότητα για το κούρεμα», αναφέρει ο κ. Μηλιός.
Τα μέτρα αυτά, δηλαδή η περαιτέρω πτώχευση και ανασφάλεια της κοινωνίας για να αυξάνει ο πλούτος και η εξουσία της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας είναι ο πραγματικός τους στόχος, προσθέτει, επισημαίνοντας πως αυτή η πoλιτική πρέπει να αλλάξει.
«Καταργώντας τη λιτότητα θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το κούρεμα του χρέους ώστε να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά σε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης, προστασίας όσων πλήττονται από την κρίση και αναδιανομής του εισοδήματος σε όφελος των πολλών, των κοινωνικών αναγκών», καταλήγει.
Πηγή: Η Ναυτεμπορική

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.