, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηµατικό βοριαδάκι

φωτο eurokinissi

Γράφει ο Ντίνος Κωστόπουλος
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ των ληξιπρόθεσµων οφειλών προς το Δηµόσιο δείχνουν τα αποκαλυπτικά στοιχεία της ΑΑΔΕ που δόθηκαν στη δηµοσιότητα. Ο µισός πληθυσµός της Ελλάδος 4,2 εκατοµµύρια πολίτες δεν µπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και απειλείται µε ποινικές διώξεις και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασµών και περιουσίας! Τον Σεπτέµβριο µόνο προστέθηκαν ακόµη 410.322 νέοι οφειλέτες (!) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθµό σε 4.267.408 πολίτες που δεν µπορούν να πληρώσουν την Εφορία. Οι ληξιπρόθεσµες οφειλές από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέµβριο αγγίζουν τα 10 δις ευρώ, δηλαδή ένα και κάτι δις το µήνα και το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε στο ίδιο διάστηµα από παλιές και νέες οφειλές είναι µόλις 3,5 δις ευρώ. Ο κίνδυνος κατασχέσεων περιουσιών και τραπεζικών λογαριασµών για εκατοµµύρια Έλληνες πολίτες είναι τεράστιος και αν κάτι δεν αλλάξει σύντοµα, όλα δείχνουν ότι πάµε για οικονοµική κατάρρευση.
ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ ΛΟΓΩ ΦΟΡΩΝ καταγράφεται σε σχέση µε τα χρόνια προ κρίσης και αυτό συµβαίνει στις µέρες µας, γιατί ολοένα και περισσότερα ζευγάρια δηλώνουν ότι βρίσκονται σε διάσταση για να ξεφύγουν από την Εφορία και τις Τράπεζες ή για να έχουν έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ και στο ηλεκτρικό ρεύµα! Μετά το διαζύγιο οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις και έτσι έχουν µεγαλύτερη προστασία από κατασχέσεις λόγω χρεών στα ασφαλιστικά ταµεία και στην εφορία.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Πήγα προ ηµερών στη Ζ’  Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης για να βγάλω φορολογική ενηµερότητα. Βγαίνοντας µετά από ώρες (!) το …µάτι µου, έπεσε στο παρτέρι µε τα … «λουλούδια» της δηµόσιας υπηρεσίας! Παντού σκουπίδια, αποτσίγαρα και βρωµιές – εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και αδιαφορίας! Δεν είναι οι πόροι που λείπουν για να φροντίσουν κάποιοι υπάλληλοι το περιβάλλον της εργασίας τους, για να δείξουν έναν ελάχιστο σεβασµό και πολιτισµό (!) αλλά είναι η αγάπη για τον τόπο µας και ο σεβασµός στους πολίτες, που δυστυχώς έχουν χαθεί…
*Ο Ντ. Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.