, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

 Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

Γράφει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας Ντίνος Κωστόπουλος
 
Η 82η Δ.Ε.Θ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ… με 1.500 εκθέτες θυμίζοντας παλιές εποχές δόξας, δημιουργίας και ανάπτυξης και ας μην υπήρχαν τότε το ΕΣΠΑ, η καινοτομία και η… νεοφυής επιχειρηματικότητα! Όπως διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΔΕΘ Αναστάσιος Τζήκας, οι εκθέτες φέτος του Δημοσίου Τομέα δεν υπερκαλύπτουν πάνω από το 5% των συμμετοχών της έκθεσης, γεγονός που αναδεικνύει την επιστροφή των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, σε μια περίοδο μάλιστα, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα πράγματα στην αγορά και στην πραγματική οικονομία, φαίνεται ότι σταθεροποιούνται. Τιμώμενη περιοχή του κόσμου φέτος στην 82η ΔΕΘ είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και γι’ αυτόν τον  λόγο σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, κρεμάστηκαν Κινέζικα φαναράκια που σηματοδοτούν κατά τη λαϊκή παράδοση της τιμώμενης χώρας, καλή τύχη, ευδαιμονία και δημιουργία.
TA «ΚΑΦΑΟ» ΤΗΣ ΔΕΗ Δεν πρόλαβαν να τοποθετηθούν τα καινούργια «κουτιά» διανομής ρεύματος στους δημόσιους χώρους, δρόμους και πλατείες της Θεσσαλονίκης και κάποιοι ήδη φρόντισαν να τα βρωμίσουν με «γκράφιτι» της πολιτιστικής παρακμής! Ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων, αλλά και πολλών οικολογικών και πολιτιστικών οργανώσεων, η «εικόνα» της πόλης παραμένει βρωμερή και τρισάθλια. Άτομα περιθωριακά, χωρίς φιλότιμο και με μίσος για κάθε δημιουργικό επιδίδονται συστηματικά κάθε βράδυ, στο να καταστρέφουν κάθε προσπάθεια της συντεταγμένης πολιτείας, μουτζουρώνοντας μνημεία, κτίρια και εγκαταστάσεις που είναι σε κοινή θέα… Επιδιώκουν με αυτό, καθώς φαίνεται, τη δημιουργία μιας άσχημης εικόνας, όχι σαν διαμαρτυρία όπως διατείνονται κάποιοι «ρομαντικοί» της ελεύθερης έκφρασης ιδεών (!), αλλά ως αντεκδίκηση απέναντι σε όλους εμάς που προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας στην πόλη…
ΒΑΖΟΥΝ «ΛΟΥΚΕΤΟ» γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη βαριά φορολογία και συνεχίζουν να δουλεύουν με «μαύρα» 4 στους 10 επαγγελματίες. Αυτό ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ πρόσφατα, ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε σε μεγάλες πόλεις και υπολογίζεται ότι θα χαθούν μέχρι το τέλος του έτους πάνω από 20.000 ακόμη θέσεις εργασίας.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.