, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

Του Ντίνου Κωστόπουλου*
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να ευχηθούμε ότι θα είναι το 2017 αν και «ξημέρωσε» άσχημα με νέες αυξήσεις και με αναγγελίες για περεταίρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις! Κατά τα άλλα όμως, οι «ειδικοί» προβλέπουν ότι θα επιστρέψουμε στις αγορές – χωρίς να προβλέπουν το οικονομικό κόστος – και ότι θα φανούν επιτέλους τα πρώτα σημάδια μιας μικρής έστω ανάπτυξης… Οξύμωρα πράγματα την ίδια ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες ξεπέρασαν τα 95 δισ. και στα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 35 δισ.(!).
Αν προσθέσουμε σε αυτά και τα 130 δις. των «κόκκινων δανείων» των τραπεζών, τότε έχουμε ένα δεύτερο εσωτερικό μνημόνιο, που θα μας οδηγήσει πολύ σύντομα, σε απρόβλεπτες δραματικές κοινωνικές εξελίξεις!
ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ παρανομίες, κλεπταποδοχές και πολλές παραβατικές ενέργειες διαπίστωσε έρευνα του Σ∆ΟΕ στα Ανταλλακτήρια Χρυσού και στα Ενεχυροδανειστήρια, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στους κεντρικούς δρόμους και στις γειτονιές όλης της χώρας! Υπόσχονται την αγορά κοσμημάτων πάνω από την τιμή του χρυσού και μετρητά στο χέρι (!) με απόλυτη εχεμύθεια. Αλήθεια, πως γίνεται αυτό εν μέσω capital controls; Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας βάσει σωρείας καταγγελιών, ερευνούν αυτές τις «επιχειρήσεις» και ως χώρους κλεπταποδοχών από ληστείες που έγιναν σε κοσμηματοπωλεία και κατοικίες. Η παράνομη δραστηριότητα φαίνεται ότι υποθάλπεται από κυκλώματα του εξωτερικού που δρουν καλά οργανωμένα στην Ελλάδα της κρίσης και προωθούν εκατοντάδες κιλά χρυσού και ασημιού χωρίς νόμιμα παραστατικά στην Γερμανία! Αυτό έδειξαν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις συλλήψεων στα Γιάννενα, που φαίνεται είναι ο εύκολος δρόμος παράνομης εξαγωγής χρυσού μέσω Αλβανίας και Ιταλίας. Σε πρώτη ανάγνωση εκτός του ότι χάνονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για το κράτος, πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός, που για λόγους επιβίωσης «σκοτώνει» τις οικονομίες μιας ζωής, οικογενειακά τιμαλφή και κοσμήματα για ένα κομμάτι ψωμί! Το κατώφλι μας, δηλώνει ιδιοκτήτης ανταλλακτηρίου χρυσού της Θεσσαλονίκης, περνούν «τρανταχτά» ονόματα της πόλης που «ζορίζονται». Άνθρωποι που παλιότερα είχαν πολλά λεφτά, αναγκάζονται τώρα λόγω της κρίσης, να ξεπουλήσουν ότι έχουν και δεν έχουν για λίγα μόλις ευρώ! Για να επιβιώσουν, αυτοί και οι οικογένειές τους ή για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους προς την Εφορία…
*Ο κ. Ντίνος Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.