, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

του Ντίνου Κωστόπουλου*
ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ είναι το νέο ασφαλιστικό – φορολογικό κατά κοινή διαπίστωση όλων των επαγγελματικών φορέων της χώρας και κανείς από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών δεν αντιλαμβάνεται τις τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που έρχονται… Κάποιοι ζητούν από τα Επιμελητήρια να γίνουν ομαδικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά του Νόμου 4387/2016, γιατί οι επιβαρύνσεις, σωρευτικά συνεκτιμώμενες, επιφέρουν ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος (!) των ελεύθερων επαγγελματιών, τους οποίους και εξαθλιώνουν, φτωχοποιούν και πλήττουν τον πυρήνα του δικαιώματος σεβασμού της περιουσίας και του ελάχιστου ή εύλογου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης. Θα κλείσουν χιλιάδες ακόμα επιχειρήσεις, στέλνοντας στην ανεργία και στη φτώχεια χιλιάδες ακόμα οικογένειες, λένε οι εμπορικοί σύλλογοι και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης. Δραματική έκκληση προς την κυβέρνηση έκανε προ ημερών στον Real fm ο πρόεδρος κ. Γιάννης Μανδρίνος για τα επερχόμενα, εξ’ αιτίας του καταστροφικού Νόμου Κατρούγκαλου, που οδηγεί όλους τους επαγγελματίες σε αργό θάνατο!
ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ και όχι οι Έλληνες δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι πρωταθλητές σε ώρες εργασίας σε όλη την Ευρώπη, ενώ ακόμη και στην παγκόσμια λίστα βρίσκονται στην τέταρτη θέση! Οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι σαφώς πιο… εργατικοί από τους Γερμανούς, αφού εργάσθηκαν 2.042 ώρες ετησίως, ενώ οι Γερμανοί εργάσθηκαν μόλις 1.371 ώρες! Στον αντίποδα, οι Έλληνες εργαζόμενοι αμείβονται σχεδόν με τα μισά χρήματα, απ’ όσα παίρνει ο μέσος εργαζόμενος στις χώρες του ΟΟΣΑ βιώνοντας μάλιστα μια μακροχρόνια ύφεση με τα πλέον αυστηρά οικονομικά μέτρα μέσω Μνημονίων. Και ενώ οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο, η αμοιβή τους για κάθε ώρα εργασίας είναι πλέον η χαμηλότερη στην Ευρωζώνη και μια από τις χαμηλότερες παγκοσμίως. Παρά ταύτα, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις ακόμα δεν έρχονται, γιατί δυστυχώς, η χώρα παραμένει “παγιδευμένη” σε λάθος μέτρα και αντιαναπτυξιακές επιλογές!
*Ο κ. Ντίνος Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.