, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εριξαν υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο λιμάνι των Χανίων

Στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων έριξαν τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στέλιο Βλαμάκη, Χανιώτες, αντιδρώντας στους προπηλακισμούς σε βάρος μεταναστών και άλλων πολιτών από ομοϊδεάτες του στο κέντρο των Χανίων.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης. Μέλη της Χρυσής Αυγής διασκέδαζαν μέχρι τις 6.30 το απόγευμα σε καφετέρια στην οδό Αποκορώνου στο κέντρο των Χανίων. 

Από πολύ νωρίς το μεσημέρι περίπου 10 χρυσαυγίτες ήταν σε κατάσταση έντονη μέθης, τραγουδούσαν διάφορους ύμνους και χαιρετούσαν ναζιστικά. 

Το κατάστημα στο οποίο διασκέδαζαν απείχε λίγα μέτρα από τον σύνδεσμο της ΑΕΚ στα Χανιά και περίπου 70 μ. από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο. 

Φεύγοντας στις 7 το απόγευμα από την καφετέρια και κατευθυνόμενα προς το Ενετικό Λιμάνι τα μέλη της Χ.Α. επιτέθηκαν σε βάρος δύο μεταναστών σύμφωνα με μαρτυρίες, ενώ ήλθαν σε φραστική αντιπαράθεση με δασκάλα, μέλος στο Δ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Φτάνοντας στο λιμάνι και συνεχίζοντας να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους την ίδια ώρα που η αστυνομία ήταν άφαντη, τα μέλη της Χ.Α. ήλθαν σε προστριβή με θαμώνες καταστημάτων και επισκέπτες του λιμανιού, ενώ στη συνέχεια άτομα του αναρχικού χώρου που είχαν συγκεντρωθεί συνεπλάκησαν μαζί τους στην πλατεία «Συντριβανίου» στο Ενετικό Λιμάνι. 

Από την συμπλοκή ο υποψήφιος βουλευτής της Χ.Α. πετάχθηκε στο λιμάνι και άλλα δύο μέλη της οργάνωσης ένας 43χρονος και ένας 23χρονος τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων για τις πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια έφτασε η αστυνομία που συνέλαβε τέσσερα μέλη της Χ.Α. τη δασκάλα και ένα σερβιτόρο. 

Στο αστυνομικό μέγαρο η εκπαιδευτικός υπέβαλλε μήνυση κατά δύο μελών της Χρυσής Αυγής για εξύβριση, ενώ εκείνοι μήνυσαν την κοπέλα, όπως και μια δημοσιογράφο των Χανίων που δεν ήταν καν στο σημείο!  Επίσης, τα μέλη της Χρυσής Αυγής υπέβαλλαν μήνυση για ξυλοδαρμό κατά τεσσάρων νεαρών. Τελικά με προφορική εντολή του Εισαγγελέα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες περίοικων επίθεση φέρεται να δέχθηκε από τα μέλη της Χ.Α και στρατιωτικός της νατοϊκής δύναμης, με συναδέλφους του να σπεύδουν προς υπεράσπισή του.  Στο μεταξύ, μετά τη συμπλοκή, μέλη του ΚΚΕ πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης πορεία διαμαρτυρίας για τη παρουσία της Χρυσής Αυγής.

Πηγή:tanea.gr

#Tags: Κρήτη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.