, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εταιρεία στην Δάφνη κατείχε παράνομα 67.000.000 προσωπικά δεδομένα

   υπολογιστέςΠερισσότερες από 67 εκατομμύρια εγγραφές και καταχωρήσεις προσωπικών δεδομένων πολιτών, όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, αριθμοί τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ) , κατείχε παράνομα η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στη Δάφνη Αττικής. Σε αιφνιδιαστική επιχείρηση από την Οικονομική Αστυνομία εντοπίστηκαν από αστυνομικούς τα στοιχεία. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ο 59χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας, ενώ αναζητούνται ο 31χρονος πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος και ο 35χρονος υπεύθυνος Πληροφορικής. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έρευνα  σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας, η οποία συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και στη συνέχεια διαθέτει έναντι αμοιβής, φορολογικά στοιχεία και δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων.  Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ερευνούν τώρα τον τρόπο απόκτησης των στοιχείων αυτών, τα οποία προέρχονται,  από το υπουργείο Οικονομικών και άλλες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και κατηγορίες σε άτομα που πιθανόν συνεργάζονταν με την εταιρεία. Ο 59χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν επιπλέον καταδικαστικές αποφάσεις για φορολογικές παραβάσεις, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.