, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ευκαιρίες απασχόλησης στη Β. Ελλάδα

# Το πρώτο σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, η ΔΕΘ- HELEXPO αποτέλεσε τον πυρήνα ποικίλων δράσεων και εκδηλώσεων, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες, αιρετούς αλλά και… υπουργούς μέσα στους χώρους της, δίνοντας για ακόμη μία φορά «ζωή» στην πόλη. Όπως αναφέρει στην Karfitsa o διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- HELEXPO Α.Ε. Κυριάκος Ποζρικίδης: «λειτουργούσε η Art Thessaloniki, η οποία πήγε εξαιρετικά με 9.000 επισκέπτες και αναμένεται να γίνει θεσμός πολιτισμού για την πόλη μας. Είχαμε την Beauty Macedonia, αφιερωμένη στις γυναίκες και στην ομορφιά. Επίσης λειτουργούσε το θεματικό πάρκο του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο επισκέφτηκαν εκατοντάδες παιδιά μαζί με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων από διάφορα σχολεία της πόλης. Παράλληλα φυσικά είχαμε στους χώρους της Έκθεσης, όλους τους δημάρχους της χώρας για το συνέδριο της ΚΕΔΕ. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε το συνέδριο για το ντόπινγκ αλλά και τα εγκαίνια του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γερμανίας, Νίκου Κοτζιά και Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, καθώς και της υπουργού Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Άρα λοιπόν στους χώρους της ΔΕΘ- HELEXPO υπήρχε πολυποίκιλη κινητικότητα από διάφορες κατηγορίες πολιτών αλλά και θεσμικών. Ο “μαγνήτης” της πόλης ήταν η έκθεση, όπου φυσικά στα ξενοδοχεία δεν έπεφτε “Karfitsa” καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας». Να σημειώσουμε ότι αυτό το Σάββατο ξεκινάει ο Αστερόκοσμος που θα κρατήσει μικρούς και μεγάλους στους χώρους της Έκθεσης έως και τις 8/1.  Ελ. Καραβ.
# Ανακοινώθηκε η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά οκτώ άτομα για την κάλυψη αναγκών του δήμου Θεσσαλονίκης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο την εκτέλεση των έργων: α) «Λειτουργία δημοτικών ιατρείων στα πλαίσια της ανάπτυξης υποδομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», β) «Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων» και γ) «Αποτύπωση και Εκπόνηση μελετών Πυρασφάλειας των Σχολικών Κτιρίων Δήμου Θεσσαλονίκης» συνολικής διάρκειας έως 12 μήνες. (τηλ. επικοινωνίας: 2313317128, 2313317137, 2313317666).
# Νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για επιδοτήσεις έρχονται από τις αρχές του 2017 προκειμένου να ενισχύσουν επενδυτικές προτάσεις στους κλάδους της βιομηχανίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την προώθηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας. Τα συγκεκριμένα προγράμματα του ΕΣΠΑ έχουν συνολικό προϋπολογισμό 404 εκατ. ευρώ και αναμένεται να προκηρυχθούν στο πρώτο τετράμηνο του νέου έτους.
#Από την Κυριακή 11/12 ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου. Τα μαγαζιά θα λειτουργούν με συνεχόμενο ωράριο, από τις 10:00 έως τις 21:00 και τα σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 18:00. Να σημειώσουμε πως τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά στις 25/12, 26/12, 1/1/2017 και 2/1/2017.
#Ανοικτές για υποβολή βιογραφικών είναι 10 ειδικότητες στην WIND σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δείτε αναλυτικά τις θέσεις στη διαδικτυακή σελίδα της εταιρίας.
#Ανακοινώθηκε η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, που εδρεύει στις Σέρρες. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση στην ακόλουθη διεύθυνση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, Εθνικής Αντίστασης 48, Τ.Κ. 621 22 Σέρρες, υπόψη κ. Νικολάου Βλάσκου ή κ. Κων/νου Πάνου και από ώρα 09:00 έως 13:00 (τηλ. επικοινωνίας: 23210 21084).
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.