, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εφαρμογή δημιουργεί… selfies με avatar νεκρών συγγενών

Μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να μιλάς με avatar νεκρών συγγενών και να βγάζεις selfie μαζί τους αναπτύχθηκε στη Νότια Κορέα. Ένα από τα προϊόντα της εταιρίας είναι και η εφαρμογή “with me” που σου επιτρέπει να καταγράψεις τις πιο αγαπημένες σου αναμνήσεις με ένα 3D photo-realistic A.I. avatar. Avatars μπορούν να γίνουν η οικογένεια σου, οι φίλοι σου ή ακόμα και διασημότητες.
Η πρώτη λειτουργία του έχει την ονομασία “Σε θυμάμαι”. Τα Avatars είναι σε θέση να σε θυμούνται και να σε αναγνωρίζουν κάθε φορά που τραβάς μια φωτογραφία. Η δεύτερη λειτουργία ονομάζεται “Σε γνωρίζω”. Τα Avatars έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν το συναίσθημα και την εμφάνισή σου και να αντιδράσουν με ανάλογο τρόπο. Η τρίτη λειτουργία λέγεται θέλω να ακούσω τη φωνή σου. Τα Avatars μπορούν να ακούσουν τη φωνή σου να κάνουν κάποιες ενέργειες σύμφωνα με την αναφορά στο Mobile World Congress.
«Το σχεδιάσαμε για ανθρώπους που έχουν χάσει μέλη της οικογένειάς τους. Αυτή ήταν η προσωπική μου εμπειρία: Είχα τη γιαγιά μου, η οποία πέθανε πριν λίγα χρόνια και στα αλήθεια λυπάμαι που την έχασα και δεν είχαμε φωτογραφίες μαζί. Δεν μπορώ πλέον να βγάλω φωτογραφία μαζί της, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα ήταν υπέροχο να χρησιμοποιήσουμε τα άβατάρ μας» δήλωσε στο BBC η Eun Jin Lim της Elrois, τονίζοντας πως δεν είναι «ψεύτικες μνήμες», καθώς πρόκειται για 3D ρεαλιστικά άβαταρ «και η πραγματική παρουσία είναι στο μυαλό μου. Αναλόγως την άποψη του καθενός».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.