, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εφοριακοί: «Ζούμε καθημερινά το μεροκάματο του τρόμου»

φωτο Σάββας Αυγητίδης

«Το μεροκάματο του τρόμου» τιτλοφορείται η ανακοίνωση των συναδέλφων εφοριακών του ελεγκτή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που ξυλοκοπήθηκε στην Πάτμο, κατά τη διάρκεια ελέγχων σε καταστήματα του νησιού.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ του νομού Δωδεκανήσου υπογραμμίζει ότι «το περιστατικό ήρθε “εκκωφαντικά” να προστεθεί στα καθημερινά φαινόμενα βίας και εκφοβισμού που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων».
«Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εργαζόμενοι με οικογένειες και ζούμε καθημερινά το μεροκάματο του τρόμου», επισημαίνει η ανακοίνωση, τονίζοντας: «Δίνουμε καθημερινά σε 24ωρη βάση τον αγώνα ενάντια στη φοροδιαφυγή. Δυστυχώς έχουμε μείνει μόνοι και η προσπάθεια αυτή, εάν δεν είναι συλλογική, θα αποτύχει και δεν θα οφείλεται σε εμάς».
Επίσης, οι εφοριακοί των Δωδεκανήσων ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΔΑΕ  ουσιαστική υποστήριξη στο έργο τους και «απόσυρση της “δαμόκλειας σπάθης” της αστικής και ποινικής ευθύνης των ελεγκτών, η οποία δυσχεραίνει το έργο τους».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.