, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ζητούν αγωγές για το μετρό


Στην κατάθεση πρότασης προχώρησαν τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προχωρήσει ο δήμος σε αγωγές κατά παντός υπευθύνου λόγω των καθυστερήσεων αποπεράτωσης των έργων του μετρό.
Συγκεκριμένα οι οι επικεφαλής των παρατάξεων «Υπερκομματικό Δημοτικό Ψηφοδέλτιο», Στέλιος Παπαθεμελής και «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – Οικολογία στην Πράξη», Χρήστος Μάτης, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Στάθης Αβραμίδης,  επισημαίνουν ότι:
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την απόφαση 2897  του 2007, η οποία έκτοτε ανανεώνεται κάθε χρόνο, έχει αναγνωρίσει έμπρακτα τη βλάβη που έχουν υποστεί οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις και έχει μειώσει τα δημοτικά τέλη.
Η διατήρηση της κατάστασης δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο στους περιοίκους των σταθμών, αλλά και διαφυγόντα έσοδα στον ίδιο το δήμο, που ήδη ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.
Οι 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι προτείνουν να δοθεί στις υπηρεσίες του δήμου εντολή:
 
Να στοιχειοθετήσουν τη βλάβη που έχει υποστεί ο δήμος από την κατάσταση.
Να αξιολογήσουν το ύψος της βλάβης, την οποία έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις, που ο ίδιος ο δήμος αναγνωρίζει ότι έχουν πληγεί από τα έργα.
Να παρουσιάσουν εντός ενός μηνός στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για την άσκηση από πλευράς του δήμου, ως συλλογικού εκφραστή του συμφέροντος της πόλης και των κατοίκων της, αγωγών για την ικανοποίηση των βλαβών, που έχουν προκληθεί από την αθέτηση των δεσμεύσεων, οι οποίες είχαν αναληφθεί για την ολοκλήρωση των έργων.
 
Η αγωγή αφορά τα διαφυγόντα έσοδα που ο ίδιος έχει από δημοτικά τέλη εξαιτίας των εργοταξίων του μετρό, και εκπροσωπώντας τους δημότες του, οι επαγγελματικές δραστηριότητες των οποίων έχουν πληγεί από τη λειτουργία αυτών των εργοταξίων.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.