, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ηλεκτρονική πλατφόρμα με δεδομένα για τον Θερμαϊκό Κόλπο

Ηλεκτρονική πλατφόρμα με δεδομένα για τον Θερμαϊκό Κόλπο θα διαμορφωθεί στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σε ευρωπαϊκό έργο για την παραθαλάσσια αστική ανάπτυξη, που ανήκει στο πρόγραμμα «Horizon 2020».

Σήμερα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης η συμμετοχή του δήμου στην υλοποίηση της σχετικής πρότασης ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο δήμος θα διαμορφώσει τις προδιαγραφές της πλατφόρμας.
Σε αυτή θα εισάγονται όλα τα δεδομένα μεγάλου όγκου που διατηρούνται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και αφορούν τον Θερμαϊκό Κόλπο ή γενικότερα το υδάτινο στοιχείο στο παραλιακό μέτωπο.
Το περιεχόμενο αυτών των δεδομένων μπορεί να σχετίζεται με την οικονομική δραστηριότητα, την περιβαλλοντική επιβάρυνση ή τις κοινωνικές ανισορροπίες που ενδέχεται να επιφέρει η αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, ως προς την πρόσβαση των πολιτών στο υγρό στοιχείο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.