, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ημαθία: Έκλεβαν καλώδια χαλκού και μεταλλικά αντικείμενα από επιχειρήσεις (ΦΩΤΟ)

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, αυτή είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπής καλωδίων χαλκού και μεταλλικών αντικειμένων, από επιχειρήσεις στην Ημαθία.
Συγκεκριμένα, για την υπόθεση συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, δύο ημεδαποί ηλικίας 39 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, χθες το πρωί εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς την στιγμή που αφαιρούσαν από επιχείρηση σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας, καλώδια χαλκού συνολικής αξίας 15.000 ευρώ και συνελήφθησαν, ενώ τα κλεμμένα αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.
Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω άτομα το τελευταίο τρίμηνο, ενέχονται σε ακόμη 14 διαρρήξεις και κλοπές από επιχειρήσεις σε περιοχές της Ημαθίας, που διέπραξαν νυχτερινές κυρίως ώρες, αφαιρώντας μεγάλες ποσότητες καλωδίων χαλκού,  ηλεκτρολογικούς πίνακες,  μεταλλικές κατασκευές, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.
Η συνολική λεία τους, καθώς και η ζημία που προκάλεσαν από τις καταστροφές στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων, εκτιμάται στις 164.500 ευρώ.
Επίσης κατασχέθηκαν 2 οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για την παράνομη δραστηριότητά τους.
Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.