, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε από την Β. Πατουλίδου

Το σχέδιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου στις Βρυξέλλες, σε Έλληνες Ευρωβουλευτές και στη Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Στρατηγική αυτή είναι ένα σχέδιο για την αειφόρο αστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, που επετεύχθη μέσω ανοικτής διαβούλευσης από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους 8 Δήμους που περιλαμβάνει η περιοχή εφαρμογής, τους φορείς και τους πολίτες της πόλης.
Η κ. Πατουλίδου ενημέρωσε τους Θεσσαλονικείς Ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Θοδωρή Ζαγοράκη, καθώς και τον Έλληνα Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, για ζητήματα και θέματα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και επιπλέον τους παρουσίασε διεξοδικά τη Στρατηγική που στοχεύει να αντιμετωπίσει τις οικονομικές, κοινωνικές, δημογραφικές, περιβαλλοντικές & κλιματικής αλλαγής προκλήσεις σε επίπεδο πόλης – μητρόπολης.
Η κ. Αντιπεριφερειάρχης στο ελληνικό γραφείο της DG REGIO, συζήτησε με τον κ. Θάνο Παναγιώτη και τον κ. Willebrordus Sluijters την πορεία υλοποίησης του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, με παρεμβάσεις ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ που στοχεύουν σε μια Θεσσαλονίκη ανταγωνιστική και καινοτόμα, συνεκτική, πράσινη, ανθεκτική και αποτελεσματική.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.