, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η Βόρεια Ελλάδα ατμομηχανή της ανάπτυξης το επόμενο διάστημα»

Η Βόρεια Ελλάδα πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα η ατμομηχανή της ανάπτυξης, που θα γίνεται αντιληπτή στην καθημερινότητα των πολιτών, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε πιο αισιόδοξος μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που είχε με εκπροσώπους των φορέων της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού στην πόλη.
“Νομίζω ήταν μια πολύ ουσιαστική συζήτηση. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, πολλά από αυτά είναι γνωστά, σημασία έχει να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα και να ψάξουμε να βρούμε λύσεις εφικτές, ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες”, είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της σύσκεψης και συνέχισε: “Τα μεγάλα θέματα που συζητήσαμε σήμερα έχουν να κάνουν κυρίως με θέματα πνοής που αφορούν την πόλη.
Το Λιμάνι, την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά νομίζω ότι δεν εντοπίσαμε την ατζέντα μας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά ευρύτερα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα.
Διότι η ευκαιρία του Γραφείου εδώ είναι να μπορέσω και εγώ να έχω μια πιο συχνή επαφή με τους φορείς συνολικά της Βόρειας Ελλάδας. Η Βόρεια Ελλάδα πρέπει να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης το επόμενο διάστημα.
Μια ανάπτυξη, όμως, που πρέπει να έχει υλική βάση που θα γίνεται αντιληπτή στην καθημερινότητα των πολιτών και όχι μόνο ως στατιστικό μέγεθος που θα αφορά όμως τους οικονομολόγους. Είμαι πιο αισιόδοξος. Κατ αρχάς διότι όταν κανείς συζητάει με τους φορείς πάνω στα προβλήματα αποκτά μια συναισθηματική επαφή με τους ανθρώπους εκείνους που πρέπει να κληθούν να μπουν στην πρώτη γραμμή για να λύσουν και να λυθούν τα προβλήματα. Όπως δήλωσα στην εισήγηση μου, παρά το γεγονός ότι έχουμε πολιτικές διαφορές, διαφορετικές απόψεις, έχουμε έναν κοινό στόχο. Να υπηρετήσουμε τις ανάγκες των πολιτών και να βρούμε λύσεις. Και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε”.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.