, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

"Η Θεσσαλονίκη έχει πάψει να είναι… χωριό"!

φωτο Σάββας Αυγητίδης

“Η πόλη έχει… χαρακτηριστικά μεγαλούπολης πια”
“Από τον Σεπτέμβριο το σχέδιο για τους λεωφορειοδρόμους, για τις πιάτσες των ταξί, για τις φορτοεκφορτώσεις, ενώ ξεκίνησαν οι διαγραμμίσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση…”
O κ. Μπουτάρης δήλωσε σε συνέντευξη του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ ΜΠΕ, πως από τον Σεπτέμβριο η δημοτική αρχή θα επιδιώξει να βρει λύσεις για το ευρύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.
«Είναι ένα πολύπλοκο θέμα το κυκλοφοριακό. Από τον Σεπτέμβριο έχουμε σχέδιο για τους λεωφορειοδρόμους, για τις πιάτσες των ταξί, για τις φορτοεκφορτώσεις, ενώ ξεκίνησαν οι διαγραμμίσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση. Έχει πάψει να είναι χωριό η Θεσσαλονίκη, έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά μεγαλούπολης» τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του.
Συγκεκριμένα για τους λεωφορειοδρόμους μίλησε για περαιτέρω αστυνόμευση, αλλά και για δημιουργία φυσικών εμποδίων, είτε με κολονάκια είτε με… τείχος, ώστε να κυκλοφορούν απρόσκοπτα τα λεωφορεία και να εμποδίζεται η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.