, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει το Σάββατο το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους»

Ένας νέος θεσμός  για την πόλη εγκαινιάζεται φέτος με την υπογραφή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, φιλοξενώντας  σημαντικές παραγωγές διεθνούς εμβέλειας από  το εξωτερικό.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 14 Ιουλίου, έχοντας ως στόχο τη γνωριμία του κοινού της πόλης με σπουδαίους καλλιτέχνες και σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις από την Πολωνία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ισπανία,  & το Ισραήλ  καθώς και μία ελληνική συμμετοχή από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Επτά  ενδιαφέρουσες  παραγωγές  θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Δάσους καθώς και στις κλιματιζόμενες αίθουσες της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και του Βασιλικού Θεάτρου.
Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους, θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις και εργαστήρια από εκπροσώπους των προσκεκλημένων θιάσων. Την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στις 11π.μ., στο άνω Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση με το κοινό για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων του Φεστιβάλ και τις προοπτικές του.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων, των παράλληλων εκδηλώσεων και των δωρεάν εργαστηρίων :

  • Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουλίου: Σλοβενία – «Ρόουζ Μπερντ» του Γκέρχαρτ Χάουπτμαν (ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)
  • Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουλίου: Ισπανία – Αllegro ma non troppo (ή …αν η αγάπη είναι τυφλή…γιατί μας κοιτάζει;) (ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)
  • Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουλίου: Ρουμανία – «Τρικυμία» (ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ)
  • Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Ιουλίου: Ισραήλ – «Plastic Heroes» του Ariel Doron (ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)
  • Δευτέρα 10, Τρίτη 11 και Πέμπτη 13 Ιουλίου: Πολωνία – MEDEAS ON GETTING ACROSS (ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)
  • Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουλίου: Πολωνία – «Armine, Sister» (ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ)
  • Πέμπτη 13 Ιουλίου: Ελλάδα – «Κύκλωπας» του Ευριπίδη (ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.