, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Θεσσαλονίκη τίμησε το Ναύαρχο Νικόλαο Βότση

φωτο Σάββας Αυγητίδης

Τον Ναύαρχο Βότση, ο οποίος με τον τορπιλισμό του τουρκικού θωρηκτού «Φετίχ Μπουλέντ» μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να «χτυπήσει» το ηθικό του οθωμανικού στρατού, που είχε καταλάβει την πόλη, και να διευκολύνει την είσοδο του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη για την απελευθέρωσή της, τίμησε το Πολεμικό Ναυτικό.
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις στεφάνων εκ μέρους των τοπικών αρχών και του στρατού, στο άγαλμα του Ναυάρχου Βότση, μπροστά στον Λευκό Πύργο, όπου παρέστη πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσική από την μπάντα του πολεμικού ναυτικού, ενώ έγινε ρίψη στεφάνου στα νερά του Θερμαϊκού προς τιμή του Άγνωστου Ναύτη.
Στη συνέχεια ακολούθησαν ιστιοπλοϊκοί αγώνες με τη συμμετοχή τοπικών ναυταθλητικών συλλόγων, στο πλαίσιο των «Βότσειων 2017», ενώ το απόγευμα στις 19:00 θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης για το Ναύαρχο Βότση στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ν.Τσούνης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. Πηγή ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.