, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Κομισιόν διαψεύδει την παραίτησή του…

Διαψεύδει η πλευρά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τα σενάρια που τον θέλουν να υποβάλλει σύντομα την παραίτησή του από την προεδρία της Κομισιόν.
Το σενάριο αποχώρησης του Γιούνκερ φέρνει στο προσκήνιο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Όπως σημειώνει, ο Γιούνκερ βρίσκεται μπροστά σε καθοριστική επιλογή: είτε να δώσει την καθοριστική συμβολή του σε μια Ευρώπη ικανή να ατενίσει το μέλλον με φιλοδοξία είτε να αρνηθεί να διαχειριστεί την παρακμή.
Καθοριστικός μήνας για τις αποφάσεις του τέως πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου είναι -σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα- ο Μάρτιος.
Ωστόσο, η διάψευση ήρθε από την αναπληρώτρια εκπρόσωπο του Γιούνκερ, Μίνα Αντρέεβα, η οποία μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter γράφει ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παραμένει στη θέση του αποφασιστικός και μαχητικός όπως την πρώτη μέρα για να αντιμετωπίσει κρίσεις όπως το Brexit, το προσφυγικό, αλλά και το ελληνικό ζήτημα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.