, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η Κύπρος προκαλεί πονοκέφαλο στο ΔΝΤ»

dnt11

Αυτός είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας, Badische Zeitung. H εφημερίδα αναφέρει ότι το ΔΝΤ εκφράζει αμφιβολίες όσον αφορά στη διάσωση της Κύπρου και σημειώνει: «Το ΔΝΤ προειδοποιεί για μεγάλους κινδύνους. Η Κύπρος θα μπορούσε να πέσει σε ένα φαύλο κύκλο χρεοκοπίας, μεγάλης πτώσης των τιμών των ακινήτων, ζημιών των τραπεζών και ανεργίας, φοβούνται οι ειδικοί. Το Ταμείο περιμένει αυτό το χρόνο ύφεση της τάξεως του 8,7%. Το 2014 το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί επίσης 3,9%. Οι ειδικοί δεν φαίνεται όμως ούτε καν τις δικές τους προγνώσεις να εμπιστεύονται. Πολύ πιθανόν η ύφεση να είναι ακόμα μεγαλύτερη γίνεται λόγος στη σχετική έκθεση».

Στο θέμα αναφέρεται η Neue Zürcher Zeitung με τίτλο: «Το επικίνδυνο πρόγραμμα της Κύπρου». Η εφημερίδα σημειώνει: «Σε μια ανάλυσή του το ΔΝΤ κάνει λόγο για συρρίκνωση της οικονομίας το 2013 και το 2014 κατά 12,5%. Ήδη όμως από το 2015 αναμένεται ανάπτυξη της οικονομίας. Σε αυτή την περίπτωση το χρέος θα έφτανε μέχρι το 2015 στο 126% του ΑΕΠ και μέχρι το 2020 στο 105%».

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.