, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για πρώτη φορά σε έκθεση στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Στη  διεθνή έκθεση για τον κλάδο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών “PROWEIN 2017 – International Trade Fair Wines and Spirits”, που θα πραγματοποιηθεί από τις  19 έως τις 21 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας, συμμετέχει για πρώτη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τις επιχειρήσεις οίνου και αλκοολούχων ποτών των Περιφερειακών Ενοτήτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλουν προϊόντα μέσα από το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από  την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017.
Η Διεθνής Έκθεση PROWEIN – International Trade Fair Wines and Spirits αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο δημοφιλή διεθνή έκθεση για τον κλάδο οίνου και αλκοολούχων ποτών. Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες και αγοραστές του κλάδου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη έκθεση με στόχο την αναζήτηση συνεργατών από τη διεθνή αγορά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η  διοργάνωση του 2016 φιλοξένησε 6.200 εκθέτες από περισσότερες από 59 χώρες ενώ την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 55.000 επαγγελματίες από 126 χώρες του κόσμου.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση PROWEIN προσφέροντας ακόμη μία σημαντική δυνατότητα στους παραγωγούς οίνου και τις επιχειρήσεις της περιοχής να παρουσιάσουν στο εξωτερικό τα εκλεκτά τους προϊόντα και να προσελκύσουν επενδύσεις προωθώντας παράλληλα τις εξαγωγές τους.
Βασικοί στόχοι της φετινής συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην PROWEIN 2017 είναι η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση των πιστοποιημένων προϊόντων της περιοχής σε νέες αγορές του εξωτερικού. Κεντρικό ζητούμενο είναι η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα τοπικά κρασιά και αλκοολούχα ποτά τα οποία παράγονται από παραγωγούς και επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής  Μακεδονίας. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο 42 τ.μ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα γίνουν προσκλήσεις επαγγελματιών και θα διοργανωθούν συναντήσεις b2b με τους ξένους αγοραστές καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Επίσης,  θα προβληθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των προϊόντων του κλάδου οίνου και αλκοολούχων ποτών της στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης μέσω του γραφείου τύπου της έκθεσης και θα παρουσιαστεί η συμμετοχή της με αναλυτική προβολή στον κατάλογο εκθετών.
 
Λόγω του περιορισμένου χώρου των 42 συνολικά τετραγωνικών μέτρων,  θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή του, σύμφωνα με την παραλαβή των εντύπων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Προβολής Αγροτικών Προϊόντων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.