, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η απάντηση του Αρκτούρου στην επίθεση Νικολόπουλου


Το ποσό των 35.000 ευρώ δόθηκε, τον περασμένο Αύγουστο, στην περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για την αποκατάσταση, ειδική ανατροφή και επανένταξη μικρών ορφανών αρκούδων στο ελληνικό φυσικό περιβάλλον κάτι που ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, είχε χαρακτηρίσει πρόκληση ότι, σε περίοδο κρίσης, δαπανήθηκε αυτό το ποσό για τη διάσωση και περίθαλψη δύο μόλις αρκούδων.
 
Σε έγγραφό του, ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Κωνσταντίνος Σερραίος, επικαλείται τον ιδρυτικό νόμο για τις δυνατότητες του Ταμείου να χρηματοδοτεί προγράμματα για την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος.
 
Ενημερώνει, επίσης, ότι στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2012», που είχε εγκριθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από τον υπουργό Περιβάλλοντος, είχε προβλεφθεί και χρηματοδότηση για την προστασία της άγριας πανίδας και, στο πλαίσιο αυτό, εγκρίθηκε και η δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ «Αποκατάσταση, ειδική ανατροφή και επανένταξη μικρών ορφανών στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.