, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η διατήρηση των ρόλων στις σπιτικές δουλειές φέρνει περισσότερο… σεξ

zeugariΟι παντρεμένοι που μοιράζουν τις δουλειές του νοικοκυριού με πιο παραδοσιακό τρόπο, έχουν συχνότερες σεξουαλικές επαφές συγκριτικά με τα υπόλοιπα παντρεμένα ζευγάρια που μοιράζονται όλες τις δουλειές εξίσου.

Οι άντρες, λοιπόν, που ασχολούνται με την αυλή (κήπο, βεράντα), τους λογαριασμούς, την συντήρηση του αυτοκινήτου, του λέβητα κ.λπ., κάνουν περισσότερο σεξ με τις συζύγους τους, οι οποίες κατ’ αντιστοιχία ασχολούνται με τις παραδοσιακά πιο «γυναικείες» δουλειές του σπιτιού, όπως είναι το μαγείρεμα, τα ψώνια και η καθαριότητα.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι κοινωνιολόγοι του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, μελετώντας τον τρόπο που μοιράζουν τις δουλειές του νοικοκυριού 4.500 ζευγάρια στις ΗΠΑ. 

Αν και οι παρατηρήσεις τους δεν πρέπει να αποτελέσουν δικαιολογία, ώστε οι άνδρες να μην μαγειρεύουν ή να μην βάζουν σκούπα, εντούτοις οι ειδικοί παρατήρησαν ότι όταν τα ζευγάρια μοίραζαν τις δουλειές με πιο παραδοσιακό τρόπο απολάμβαναν το σεξ 1,6 φορές περισσότερο το μήνα σε σύγκριση με τα ζευγάρια που μοιράζονταν αδιακρίτως τις δουλειές του νοικοκυριού.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «American Sociological Review».

 vita.gr

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.