, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά… Τσίπρα!

avgi-lefko-prwtoselido
Με ένα αιχμηρό άρθρο στην «Αυγή», ο Θανάσης Καρτερός ασκεί κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα για την αποπομπή του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση.
Προειδοποιεί δε στο άρθρο του – υπό τον τίτλο «ο Φίλης και οι Φιλικοί» – ότι ο αποπεμφθείς υπουργός έχει οπαδούς στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν θα μείνουν αδρανείς.
«Κι αν στηρίζουμε με χίλια τον Τσίπρα, αν καταλαβαίνουμε το ασήκωτο βάρος που σηκώνει, αν κατανοούμε τη δύσκολη θέση του μεταξύ πολλαπλών εκβιασμών, αυτό δεν σημαίνει κι ότι θα σωπάσουμε. Γιατί κι αυτός δικαιούται την κριτική μας» σημειώνει και προσθέτει δηκτικά: «Και στην υπόθεση αυτή, το λιγότερο που μπορείς να πεις είναι ότι δεν έπεισε τους σύγχρονους… Φιλικούς, που κρατούν αναμμένο το κεράκι της Αριστεράς…».
Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα ανοιχτά και δημόσια
Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ανοικτά ότι ο Πρωθυπουργός υποχώρησε έναντι του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και «θυσίασε» τον Ν. Φίλη. «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα ανοιχτά και δημόσια: Την κεφαλή του Φίλη, γιατί αλλιώς θα έχετε πόλεμο με την Εκκλησία».
Σημειώνει ότι είναι μια απόφαση που «μπορεί κανείς να καταλάβει. Όχι να συμφωνήσει, να καταλάβει. Όπως μπορεί να καταλάβει και την αντίδραση Φίλη – ούτε τον διευκόλυνε, ούτε σώπασε».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.