, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η ουσία και το γόητρο

του Βασίλη Μάστορα
Ο ΠΑΟΚ πριν από δύο περίπου εβδομάδες έκανε διερευνητικές κινήσεις για την απόκτηση τού επιθετικού του Πανιωνίου, Καρίμ Ανσαριφάρντ. Η τιμή παραχώρησης του εκτιμήθηκε ότι ήταν εξαιρετικά υψηλή, ο Ολυμπιακός μπήκε στο «παιχνίδι» της μεταγραφής κι όπως όλα δείχνουν το πιθανότερο είναι ότι θα τον αποκτήσει.
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η μεταγραφή του Ιρανού είναι ακόμη «ανοικτή» αλλά ακόμη κι αν μετακινηθεί στον Ολυμπιακό, εκτιμώ ότι μικρό θα είναι το κακό για τον ΠΑΟΚ. Θα υπάρξουν βεβαίως κάποιοι οι οποίοι θα υποστηρίξουν ότι ο «Δικέφαλος» θα υποστεί ήττα σε επίπεδο γοήτρου, αλλά ετούτο λίγη αξία έχει. Η κάθε ομάδα έχει λόγους να ενδιαφέρεται για δεκάδες ποδοσφαιριστές, να διερευνά τις προθέσεις τους και να μαθαίνει τα ανταλλάγματα πριν πάρει τις οριστικές της αποφάσεις.
Ετούτο δε σημαίνει ότι όποιους ποδοσφαιριστές έχει «σκανάρει» θα πρέπει να τους αποκτήσεις κιόλας. Το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι να προχωράει στην απόκτηση ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα προσφέρουν ουσιαστικά στην ομάδα και όχι η μεταγραφή τους να κάνει κατ’ ανάγκη κλικ στον κόσμο και να κερδίζει μεγάλο χώρο στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Όσο θα αποφασίζει σ’ αυτή τη λογική, θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να φέρνει στην Τούμπα ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα βγάζουν τίμια το ψωμί τους μέσα στο γήπεδο και θα έχουν την προοπτική να αποκτήσουν στο μέλλον υπεραξία. Σε αντίθετη περίπτωση, το πιθανότερο είναι να αδειάζουν τα ταμεία του χωρίς η εξίσωση κόστος μεταγραφής και προσφοράς να έχει θετικό πρόσημο.
Βεβαίως αυτός ο δρόμος χρειάζεται υπομονή, επιμονή και αρκετή δουλειά. Είναι ο δύσκολος δρόμος, αλλά ιστορικά και ο περισσότερο ασφαλής για να φτάσει μία ομάδα σε ένα αξιόπιστο αγωνιστικό αποτέλεσμα. Στο κάτω κάτω τα άλλα μοντέλα έχουν δοκιμαστεί χωρίς ο ΠΑΟΚ να εισπράξει το επιθυμητό αποτέλεσμα, κι αυτός είναι ένας καλός λόγος ώστε να αλλάξει φιλοσοφία. Άλλωστε όταν «χτίζεις» κάτι θέλεις αξιόπιστα υλικά και όχι… «πυροτεχνήματα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.