, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Η πόλη της Β.Ελλάδας που ''βούλιαξε'' από Τούρκους τουρίστες

Την ικανοποίησή του για την κεφαλαιοποίηση, χρόνο με τον χρόνο, των προσπαθειών που έγιναν κατά τα προηγούμενα έτη, αναφορικά με την προσέλκυση τουριστών, κατά κύριο λόγο από την Τουρκία, στην περιοχή του Έβρου και κυρίως στην Αλεξανδρούπολη, εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Χατζημιχαήλ.
Εκτιμά ότι την τρέχουσα θερινή περίοδο σπάει «κάθε προηγούμενο ρεκόρ αναφορικά με τις αφίξεις των Τούρκων επισκεπτών στην περιοχή και δη στην Αλεξανδρούπολη». Διευκρινίζει τη σημαντικότητα της ποιότητας των συγκεκριμένων τουριστών «καθότι δεν μένουν μόνο μέσα στα ξενοδοχεία, αλλά βγαίνουν στην πόλη αγοράζοντας προϊόντα από την αγορά της, αξιοποιώντας όλα αυτά τα καταστήματα καφέ και εστίασης που υφίστανται στην περιοχή και παρέχουν ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Σ’ αυτά τα πλαίσια λοιπόν η αύξηση αυτή της επισκεψιμότητας και των ροών που είδαμε τους προηγούμενους μήνες, ουσιαστικά φαίνεται στα ταμεία των επιχειρήσεων τόσο των εμπορικών όσο και των παροχής υπηρεσιών με αποτέλεσμα ουσιαστικά να συνεισφέρουν σημαντικά στους ετήσιους τζίρους των καταστημάτων και να δημιουργούνται προσδοκίες για το επόμενο χρονικό διάστημα».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κάνει ιδιαίτερη μνεία στη συμπεριφορά των επιχειρήσεων της Αλεξανδρούπολης έναντι των τουριστών υπογραμμίζοντας: «Μέσα σ? ένα σύντομο χρονικό διάστημα 3-4 ετών έχουν ουσιαστικά να επιδείξουν ιδιαίτερο επαγγελματισμό και μια ιδιαίτερη τουριστική συνείδηση, η οποία σε άλλες περιπτώσεις πιθανόν να ήταν δύσκολο να αποκτηθεί και τούτο το βλέπουμε, διότι έχουμε προσαρμόσει τη συμπεριφορά και την ίδια τη λειτουργία των καταστημάτων έναντι των αναγκών αλλά και των προσδοκιών όλων αυτών των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη και την περιοχή μας»
Θετικό είναι το πρόσημο όσον αφορά το επίπεδο των αφίξεων στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Κώστα Χατζηκωνστανίνου, ο οποίος διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μένει να δούμε τι οικονομικό αντίκρισμα θα έχει και στο επίπεδο των εσόδων για την τοπική οικονομία». Δηλώνει ότι το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου υπήρχαν πληρότητες, σημειώνοντας, όμως, ότι «αυτό από μόνο του δεν σημαίνει κάτι, δεδομένου ότι αν τα ξενοδοχεία στην περιοχή δεν δουλέψουν τους συγκεκριμένους μήνες, δεν έχουν λόγο ύπαρξης».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.