, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η τελική σύσκεψη για την… εξουδετέρωση της βόμβας

Η απομάκρυνση των κατοίκων από αυτή τη ζώνη είναι υποχρεωτική για την Κυριακή και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί με συντεταγμένο τρόπο μέχρι τις 10.00’ το πρωί, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία απενεργοποίησης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ολοκληρώθηκε η τελική σύσκεψη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επιχείρηση απενεργοποίησης – απομάκρυνσης της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε στη Δυτική Θεσσαλονίκη και η οποία θα γίνει αυτή την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017. Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε τα εξής: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει συγκεκριμένο ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο. Ήδη υπάρχει εκτεταμένη ενημέρωση των πολιτών και μέχρι την Κυριακή θα έχουν ενημερωθεί όλοι όσοι πρέπει να μετακινηθούν εκτός της ζώνης οργανωμένης απομάκρυνσης. Καλώ όλους τους πολίτες που κατοικούν στους Δήμους Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Δέλτα, να ενημερωθούν τις επόμενες μέρες από το τηλεφωνικό κέντρο (2311805300) και την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr), ώστε να γνωρίζουν αν ανήκουν στη ζώνη απομάκρυνσης ή όχι. Η απομάκρυνση των κατοίκων από αυτή τη ζώνη είναι υποχρεωτική για την Κυριακή και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί με συντεταγμένο τρόπο μέχρι τις 10.00’ το πρωί, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία απενεργοποίησης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Γνωρίζουμε ότι δυστυχώς όλη αυτή η διαδικασία θα ταλαιπωρήσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Όμως πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αυτό γίνεται προληπτικά και για λόγους ασφαλείας. Ο Στρατός που είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση, είναι πανέτοιμος και έχει την εμπειρία τέτοιων καταστάσεων. Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια βόμβα βρίσκεται και πρέπει να απενεργοποιηθεί σε τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή, αλλά εμείς έχουμε καταρτίσει ένα λεπτομερές και ασφαλές σχέδιο, βασισμένο στις προβλέψεις του Στρατού και της Πολιτικής Προστασίας και ζητούμε από όλους τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι. Δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση πανικός. Η Περιφέρεια, ο Στρατός, η Ελληνική Αστυνομία, οι Δήμοι και όλοι οι φορείς είναι επί ποδός και είμαι βέβαιος ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρος Σούλας, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των Υπηρεσιών Υγείας (ΕΚΕΠΥ, ΥΠΕ, Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ), των εθελοντικών οργανώσεων, του ΣΑΣΘ, του ΟΑΣΘ, του ΟΣΕ, του ΚΤΕΛ, των ΕΛΠΕ, της 2ης ΕΜΑΚ, των εταιριών καυσίμων, της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, της ΕΔΑ Αερίου Θεσσαλονίκης, του ΔΕΣΦΑ, της ΕΥΑΘ, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης κ.ά.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.