, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η karfitsa στα… 2.232 μέτρα – Αποστολή Φαλακρό Δράμας (12/2/2017)

Του απεσταλμένου μας Σάββα Αυγητίδη
Η χαρά του χιονοδρόμου ήταν χθες το… “Μποζ Νταγ” (στα τούρκικα σημαίνει γκρι βουνό) σε νομό Δράμας με υψόμετρο… 2.232 μέτρα. Το Φαλακρό είναι το ψηλότερο βουνό της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και χθες το χιονοδρομικό του κέντρο ήταν φουλ, λόγω εξαιρετικής χιονοκάλυψης σε όλες τις πλαγιές. Το Φαλακρό συνδέεται στα δυτικά με τον Όρβηλο, ενώ στα ανατολικά καταλήγει στην κοιλάδα του Νέστου, που το διαχωρίζει από την Κεντρική Ροδόπη. Όπως ειναι γνωστό το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί λίγο πιο πάνω από το χωριό Βώλακας. Βόρεια εκτείνεται έως το Βουλγαρικό έδαφος, λίγο νοτιότερα από το χωριό Μπάσλαινη στην επαρχία Άνω Τζουμαγιάς (Μπλαγκόεβγκραντ). Στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, η ψηλότερη κορυφή είναι το Μπαΐρι Τσιπλάκη με 1.090 μέτρα… (ΦΩΤΟ 12/2/2017)
ΦΑΛΑΚΡΟ ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣΧιόνι παντού…
Σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα του Φαλακρού αποτελεί η μακρά περίοδος χιονοκάλυψης που οφείλεται τόσο στη γεωγραφική του θέση όσο και στο μεγάλο υψόμετρο, καθώς η βάση του χιονοδρομικού είναι στα 1720μ και οι πίστες βρίσκονται σε υψόμετρο που φτάνει και τα… 2232μ.
ΦΑΛΑΚΡΟ, ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣΤι θα βρείτε
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, το μεγαλύτερο κέντρο της Μακεδονίας, βρίσκεται στα όρια του Δήμου Νευροκοπίου και απέχει 42 χλμ από την πόλη της Δράμας. Διαθέτει 3 σαλέ, (τα δύο στην βάση του χιονοδρομικού και το άλλο στον τερματισμό του τετραθέσιου αναβατήρα) στο ένα από τα σαλέ βάσης λειτουργεί εστιατόριο και υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης. Επίσης διαθέτει καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, σχολές εκμάθησης, καντίνες, ιατρείο, ευρύχωρο parking, 9 αναβατήρες και 20 πίστες.
ΦΑΛΑΚΡΟ ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣΙδρύθηκε το 1980 με πρωτοβουλίες του Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας, με στόχο να καλύψει τις βασικές ανάγκες αναψυχής και άθλησης της γύρω περιοχής. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, το Χιονοδρομικό Κέντρο απέκτησε τη δική του δυναμική και ένα φανατικό κοινό που το ανέδειξε σε ένα από τα πιο σημαντικά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και βασικό τουριστικό πόλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης.ΦΑΛΑΚΡΟ, ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣΦαλακρό φωτο Σάββας Αυγητίδης

#Tags: Karfitsa

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.