, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θέλει να πάει… σχολείο

elena_rapti5_600_375_-1520156881Βιάζεται να βρεθεί στις αίθουσες των σχολείων της χώρας για να διδάξει σεξουαλική υγεία. Αμέσως μετά τις παραπάνω δηλώσεις της η «γαλάζια» βουλευτίνα Έλενα Ράπτη κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλο ζητώντας να μάθει εάν το υπουργείο του έχει τη δυνατότητα να οργανώσει σχέδιο ενημέρωσης των εκπαιδευτικών για το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, ώστε να συνδυαστεί με την πρωτοβουλία «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην ερώτησή της η κ. Ράπτη αναφέρει ότι “το σχολείο, ως χώρος εκπαίδευσης και διάπλασης χαρακτήρων, είναι ο ισχυρότερος πυλώνας ενημέρωσης των παιδιών και ότι το πλέγμα διαχείρισης του προβλήματος της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, προϋποθέτει μια καλά οργανωμένη εκπαιδευτική κοινότητα και το κυριότερο καλά ενημερωμένους εκπαιδευτικούς”. Ανέφερε ακόμη πως το Υπουργείο Παιδείας έχει τα εκπαιδευτικά εργαλεία για να επιμορφώσει τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για το συγκεκριμένο θέμα και διαθέτει τη δυνατότητα οργάνωσης ειδικών σεμιναρίων, θεματικών ημερίδων και κατάλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Μπορεί συνεπώς να δημιουργήσει συνθήκες γνώσης που θα επιτρέψουν στη συνέχεια την καλύτερη ενημέρωση των παιδιών, δημιουργώντας ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για όλα τα παιδιά που θα είναι πλέον σε θέση να αναγνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.