, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θέλει «να το δουν από την αρχή» ο Δριβελέγκας

drivelegkasΣτην καταδίκη των επεισοδίων στις Σκουριές προχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική Γιάννης Δριβελέγκας ωστόσο αναφέρθηκε και στην εξέλιξη της επένδυσης.

«Είχα τονίσει εξ αρχής ότι τέτοιου είδους επενδύσεις, που ανατρέπουν την περιβαλλοντική ισορροπία, δεν μπορούν να προχωρήσουν αν προηγουμένως δεν πειστούν και συναινέσουν οι τοπικές κοινωνίες», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έγινε με «ανεξήγητη σπουδή».

«Όσοι πεισματικά επικαλούνται ότι όλα έγιναν με την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες σε κανέναν, απλά πολώνουν, εξαγριώνουν και διχάζουν», προσέθεσε ο Χαλκιδικιώτης βουλευτής.

«Καλώ την σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΚΑ με τις αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν την υπόθεση πάνω τους, να δουν το ζήτημα από την αρχή, να ανοίξουν διάλογο με όλες τις πλευρές να καταθέσουν επιχειρήματα που θα απαντούν πειστικά στις αρνητικές ενστάσεις επιστημονικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Να δώσει τη δυνατότητα έκφρασης στην τοπική κοινωνία αν είναι υπέρ ή κατά της επένδυσης με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπως πρωταρχικά είχα προτείνει», καταλήγει ο βουλευτής.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.