, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θέσεις εργασίας στη Β. Ελλάδα

■ «Κάνε κράτηση» στις επόµενες αναµνήσεις σου µε την Greek Travel Show από τις 19 έως τις 21 Μαΐου του 2017, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi» µας προτρέπει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας και προσθέτει: «Η πρώτη και µοναδική έκθεση τουριστικής εµπειρίας, η Greek Travel Show, αποτελεί το «απόλυτο one stop shop» των διακοπών, καθώς εκατοντάδες προορισµοί και προτάσεις αναψυχής για το καλοκαίρι του 2017 παρουσιάζονται ταυτόχρονα στον επισκέπτη, ο οποίος µπορεί επί τόπου να κάνει κράτηση. Όλοι οι γνωστοί θερινοί προορισµοί, αλλά και όσοι περιµένουν τους επισκέπτες να τους ανακαλύψουν, καθώς και προτάσεις διακοπών ακόµη και για την ορεινή Ελλάδα, θα παρουσιαστούν στην έκθεση. Ξενοδοχειακές µονάδες, πρακτορεία, δήµοι και περιφέρειες εκθέτουν τα τουριστικά πακέτα τους και τα αξιοθέατα κάθε περιοχής και καλούν τον επισκέπτη να ξεκινήσει από την Greek Travel Show το «φετινό ταξίδι» του στο µοναδικό ελληνικό καλοκαίρι. Η δυνατότητα της άµεσης κράτησης είναι ιδιαίτερα σηµαντική, ενώ ο επισκέπτης µπορεί µε την δωρεάν είσοδο του στην έκθεση να λάβει όλη την πληροφόρηση, να ρωτήσει, να λάβει διευκρινίσεις, να λύσει τις απορίες του και να καταλήξει επιτόπου σε µία απόφαση για τις διακοπές του, έχοντας σταθµίσει όλα τα κριτήρια, που είναι σηµαντικά για αυτόν.
■ Το διάσηµο τριήµερο επιχειρηµατικότητας που καλεί δηµιουργικούς ανθρώπους να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και σχηµατίζοντας οµάδες να υλοποιήσουν ένα ελάχιστο δυνατό πρωτότυπο, επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη. Από το µεσηµέρι της Παρασκευής 12 Μαΐου µέχρι και το βράδυ της Κυριακής 14 Μαΐου, οι συµµετέχοντες µετακοµίζουν στους χώρους του OK!Thess για να δουλέψουν πλάι σε έµπειρους επαγγελµατίες και ανθρώπους της αγοράς. To «Get Your Hands Dirty» είναι ανοιχτό σε άτοµα ή οµάδες µε ιδέες αλλά και σε όσους θέλουν να εµπλακούν στη δηµιουργική διαδικασία προσφέροντας τις δεξιότητες τους. Ξεκινάει το απόγευµα της Παρασκευής µε την παρουσίαση των ιδεών προς υλοποίηση, και συνεχίζει µε ανοιχτή ψηφοφορία για την δηµιουργία οµάδων. Οι νέες οµάδες που θα σχηµατιστούν, δουλεύουν µε στόχο την υλοποίηση ενός ελάχιστα βιώσιµου πρωτοτύπου, µε την υποστήριξη ανθρώπων της αγοράς (Coaches). Το απόγευµα της Κυριακής, η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από αναγνωρισµένους επαγγελµατίες του χώρου, θα αξιολογήσει τη δουλειά του τριηµέρου και θα ανακοινώσει τους νικητές.
■ Νέα εφαρµογή άνοιξε στη σελίδα της ΑΑΔΕ (aade.gr) για τη δήλωση του ακατάσχετου λογαριασµού. Όσοι δεν έχουν δηλώσει τον ακατάσχετο λογαριασµό µπορούν µέσω της συγκεκριµένης εφαρµογής. Το όριο του ακατάσχετου ποσού µισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθηµάτων των οφειλετών του Δηµοσίου έχει καθοριστεί από τα 1.500 ευρώ σε χίλια 1.000 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.000 ευρώ έως 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του ½ αυτών και τέλος για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος των χιλίων πεντακοσίων 1.500 ευρώ ποσού. Παράλληλα, µειώθηκε το ακατάσχετο ποσό στις καταθέσεις φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύµατα για έναν και µοναδικό ατοµικό ή κοινό λογαριασµό και σε ένα µόνο πιστωτικό ίδρυµα από 1.500 ευρώ σε 1.250 ευρώ µηνιαίως.
■ Με λάτρεις της αυτοκίνησης από όλη τη χώρα πληµµύρισε το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της έκθεσης Auto Festival, µε διοργανωτές την ΔΕΘ-Helexpo και την Promauto. H Auto Festival στην 2η φετινή διοργάνωση της αποτελεί πλέον θεσµό και θα διεκδικήσει το 2018 να «αναρριχηθεί» υψηλότερα, προκειµένου να µπορεί να φιλοξενήσει περισσότερες εκθεσιακές συµµετοχές και µεγάλες πρεµιέρες νέων µοντέλων. Στη φετινή έκθεση συµµετείχαν 20 εταιρείες, που εκπροσώπησαν ισάριθµες µεγάλες διεθνείς αυτοκινητοβιοµηχανίες και παρουσίασαν σε 6.000 τ.µ. όλα τα καινούργια µοντέλα τους, δίνοντας µάλιστα τη δυνατότητα για επί τόπου test drive από τους υποψήφιους πελάτες. Alfa-Romeo, Audi, Citroen, Dacia, DS, Fiat, Hyundai, Isuzu, Jeep, Kia, Mercedes-Benz & Smart, Nissan, Peugeot, Renault, Skoda, Volvo, VW, Land Rover και Jaguar παρουσίασαν, εκτός από την υφιστάµενη γκάµα τους και 10 νέα µοντέλα. Τα εκθέµατα της Auto Festival κάλυψαν το επιβατικό αυτοκίνητο, τα 4Χ4, τα SUV, το επαγγελµατικό αυτοκίνητο, τα αξεσουάρ και τα ανταλλακτικά-εργαλεία.
Νέες θέσεις εργασίας
■ Ανακοινώθηκε η προκήρυξη για προσλήψεις στο Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ». Πρόκειται για µία θέση ειδικότητας Μαιευτικής Γυναικολογίας και µία θέση ειδικότητας Πυρηνικής Ιατρικής. Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να παίρνουν κάθε συµπληρωµατική πληροφορία είτε τηλεφωνικώς στα τηλέφωνα 2310 898 147, 2310 898 151 είτε από το τµήµα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναµικού του Νοσοκοµείου από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:00 -15:00.
■ Στη φάση της υλοποίησης βρίσκεται η δέσµευση του πρωθυπουργού για 200 µόνιµες προσλήψεις στη φύλαξη µουσείων και αρχαιολογικών χώρων, ενώ παράλληλα εγκρίθηκε η πρόσληψη 1.314 εποχιακών φυλάκων και νυχτοφυλάκων για τους ίδιους χώρους. Αυτό ανέφερε στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ιάσωνα Φωτήλα. Σύµφωνα µε την ενηµέρωση της υπουργού, έχει εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το επόµενο διάστηµα θα εκδοθεί, η σχετική προκήρυξη. Η ίδια προκήρυξη η οποία θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ, θα περιλαµβάνει και την κάλυψη 15 κενών οργανικών θέσεων κλάδου ΠΕ Πολιτιστικής Διαχείρισης.
■ Το ΙΚΥ, ανταποκρινόµενο στην ανάθεση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων, προκηρύσσει για το ακαδηµαϊκό Έτος 2016-2017, κατ’ ελάχιστον 3.685 υποτροφίες για όλα τα Τµήµατα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας. Σκοπός αυτών των Υποτροφιών που συγχρηµατοδοτούνται από το ΕΣΠΑ είναι να βοηθηθούν οι επιµελείς φοιτητές µε χαµηλά εισοδήµατα ώστε να τελειώσουν τις σπουδές τους εγκαίρως. Παράλληλα, να δοθεί σηµασία και στα ΑΜΕΑ αλλά και τους φοιτητές που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές οµάδες. Η ηµεροµηνία καταβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει µέχρι και τις 28 Απριλίου 2017. Η προκήρυξή θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ (www.iky.gr) και η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά από την πλατφόρµα του Υπ. Παιδείας.
■ Το Γενικό Νοσοκοµείο Καβάλας προκηρύσσει για τακτική πλήρωση τις παρακάτω θέσεις, ειδικευµένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. στον εισαγωγικό βαθµό του Επιµ. Β`, επί θητεία, για το Γενικό Νοσοκοµείο Καβάλας: µία θέση ειδικευµένου ιατρού ειδικότητας Αναισθησιολογίας και µία θέση ειδικευµένου ιατρού ειδικότητας Ουρολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Ιατρικής Υπηρεσίας του τµήµατος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναµικού του Νοσοκοµείου, στο τηλέφωνο 2513501545.
■ Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκοµείου Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΛΟΥ» προκηρύσσει την πλήρωση των παρακάτω θητεία θέσεων ειδικευµένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. για το Γενικό Νοσοκοµείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου»: ένα άτοµα ωτορινολαρυγγολογίας Επιµελητή Β’ και ένα άτοµο ορθοπεδικής Επιµελητή Β’. Αιτήσεις—δηλώσεις, µπορούν να υποβάλλονται στη διεύθυνση: ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΛΟΥ», ΕΞΟΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΚ 57010.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.