, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεοχαρόπουλος: Εκλογή επικεφαλής για ενιαίο ή πολυκομματικό φορέα;

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο οποίος μίλησε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή στο ΣΚΑΪ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του και ο μόνος λόγος είναι επειδή θα πρέπει για να γίνει αυτό να έχουν λυθεί προηγουμένως ορισμένα θέματα.
«Θα πρέπει να αποφασισθούν κάποια θέματα, κι αυτά θα πρέπει και η επιτροπή που έχει αναλάβει, να ανακοινώσει τις αποφάσεις της, να δούμε τι πάμε να κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Και εξήγησε τι εννοεί:
«Το θέμα είναι, εκλογή επικεφαλής για ποιον φορέα; H θέση η δική μου, λοιπόν, και γι’ αυτό την αναφέρω ξεκάθαρα είναι για έναν ενιαίο φορέα, για έναν πραγματικά νέο φορέα, με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων. Δημιουργία ενιαίου φορέα, χωρίς υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων, όπως ακούω δεξιά και αριστερά, δεν γίνεται. Να μιλήσουμε με απλά λόγια και κατανοητά. Εκλογή, λοιπόν, επικεφαλής για ενιαίο φορέα ή για πολυκομματικό φορέα;
Aν υπάρχουν διαφωνίες σε αυτό που σας λέω η μόνη λύση θα ήταν όπως έχω αναφέρει και είναι στο τραπέζι η διπλή κάλπη, δηλαδή να αποφασίσει όλη η βάση της Κεντροαριστεράς, αν θα πάμε σ’ έναν πραγματικά νέο φορέα ή σε πολυκομματικό. Αλλιώς αυτά δεν είναι καθόλου θεωρητικά, προβλέπω ότι αν δεν αποσαφηνιστούν τώρα, την επόμενη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας δεν θα υπάρχουν οι εγγυήσεις της ενότητας, θα υπάρξουν φυγόκεντρες τάσεις, δεν θα εγγυώνται, λοιπόν, οι υποψήφιοι ότι την επόμενη ημέρα θα είναι στρατιώτες αυτής της παράταξης. Εγώ μιλάω για ένωση όλων σε ένα και όταν ενώνεις και κάνεις ένα νέο ενιαίο φορέα, αυτό σημαίνει υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων, άρα δεν μπορούν ταυτοχρόνως να λειτουργούν όλα. Τόσο απλά.

Κάποιοι δεν μιλούν ξεκάθαρα για ενιαίο φορέα. Αν δεν υπάρχει αυτή η αποσαφήνιση αυτές τις ημέρες αυτό που θα συμβαίνει στη συνέχεια είναι και ο καθένας να κρατάει το μαγαζάκι του και να θέλει ενιαίο, αυτό δεν γίνεται. Όμως, αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουν διευθετηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, έσπευσε να συμπληρώσει πως θα έπρεπε να είχε υιοθετηθεί εξ αρχής η δική του θέση για τη δημιουργία πρωτίστως του ενιαίου φορέα και στη συνέχεια η εκλογή του νέου αρχηγού, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε όπως θέλησε να διαμηνύσει, κάτι που κατά τον κ. Θεοχαρόπουλο θα είχε βοηθήσει τις διαδικασίες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.