, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεοχαρόπουλος: Πρώτα νέο κόμμα μέσω ιδρυτικού Συνεδρίου – Μετά η εκλογή του επικεφαλής

ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

«θα ήταν ορθότερο να συγκροτηθεί πρώτα το νέο κόμμα μέσω Ιδρυτικού Συνεδρίου και κατόπιν να εκλεγεί ο επικεφαλής».
Αυτό τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ), Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφ. Κυριακάτικη Kontra News.
«Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, όλη η βάση της Κεντροαριστεράς πρέπει να αποφασίσει για τη μορφή του φορέα, νέος ενιαίος ή πολυκομματικός» πρόσθεσε, τασσόμενος ο ίδιος υπέρ του νέου και ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων και κινήσεων.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος καλεί να αφεθούν στην άκρη οι τάσεις ηγεμονισμού, οι αλαζονικές συμπεριφορές και οι μικροκομματικές περιχαρακώσεις, καθώς «τώρα πριν τις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, είναι η μεγάλη ευκαιρία να γίνει ισχυρή η προοδευτική παράταξη και να οδηγήσει στην ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών προς όφελος της κοινωνίας».
Υπογραμμίζει ότι ο νέος υπό συγκρότηση φορέας της Κεντροαριστεράς θα είναι αυτόνομος απέναντι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην ΝΔ.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πετά την μπάλα στην εξέδρα», ενώ θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για την υπογραφή του πιο επώδυνου μνημονίου, την παραχώρηση για έναν αιώνα της διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας και την ανισυνταγματική και εκτός κοινοτικού κεκτημένου νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά το 2019.
Ως προς τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη, είπε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών «αντιμετώπισε ολόκληρη τη χώρα ως παιχνίδι. Αυτό όμως συνέβη με αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα που τον επέλεξε στην πιο κρίσιμη θέση, την πιο κρίσιμη περίοδο».
Ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν στάθηκε αρνητικός στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα του κ. Βαρουφάκη, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «χρειάζεται όμως μία και μόνο Εξεταστική Επιτροπή από την ένταξη της χώρας στο ευρώ το 2001, έως και την κρίσιμη περίοδο του 2015».
Τέλος, αναφορικά με την έξοδο στις αγορές, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε «η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές υπό προϋποθέσεις είναι ένα βήμα σε θετική κατεύθυνση.
Αλλά έως εκεί, όχι ξανά ένα τεχνητό success story για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους! Δεν το αντέχει η ελληνική κοινωνία».
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.