, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Αθίγγανες νάρκωσαν ηλικιωμένη για να την ληστέψουν και προκάλεσαν το θάνατο της

Μία ληστεία η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 87χρονης (τότε), στην περιοχή της Τούμπας, τον Αύγουστο του 2013 εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Η ληστεία σύμφωνα με την επιστημονική ανάλυση κατασχεθέντος πειστηρίου στα εγκληματολογικά εργαστήρια, σε συνδυασμό με την επανεξέταση βιολογικών δειγμάτων μέσω σύγχρονου εξοπλισμού και μεθόδων διαπράχθηκε με χορήγηση ναρκωτικών και υπνωτικών ουσιών.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες τρεις Αθίγγανες ηλικίας 43, 45 και 38 ετών, οι οποίες εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, για παρόμοια αδικήματα.
Ειδικότερα το πρωί της 12-08-2013, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Τούμπας εντοπίσθηκε νεκρή και σε προχωρημένη σήψη 87χρονη.
Στο πλαίσιο της έρευνας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος περισυνέλλεξαν πειστήριο (αποτσίγαρο) από το εσωτερικό του διαμερίσματος, το οποίο έπειτα από την εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη και την αντιπαραβολή γενετικών τύπων που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ανήκει στην 43χρονη κατηγορούμενη.
Ταυτόχρονα, η τοξικολογική επανεξέταση βιολογικών δειγμάτων της ηλικιωμένης, με τη βοήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και μεθόδων, οδήγησε στην ανίχνευση ναρκωτικών και υπνωτικών ουσιών στον οργανισμό της.
Να σημειωθεί ότι από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι τρεις δράστιδες, ενεργώντας ως συμμορία, προέβησαν στη διάπραξη σωρείας ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε διάφορες πόλεις της χώρας, με την ίδια μεθοδολογία δράσης.
Συγκεκριμένα, με το πρόσχημα διαφήμισης χυμών, εισέρχονταν σε διαμερίσματα όπου τους προσέφεραν προς άμεση κατανάλωση, έχοντας όμως προηγουμένως διαλύσει σε αυτούς ναρκωτικές ουσίες, ενώ στη συνέχεια εκμεταλλευόμενες την κατάσταση αναισθησίας που περιέρχονταν οι παθούσες, αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή από το εσωτερικό των διαμερισμάτων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.