, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται ο ψεκασμός για τα κουνούπια – Δείτε που και τι πρέπει να κάνετε

Την τρέχουσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες και ψεκασμοί περιαστικού και φυσικού συστήματος στο δήμο Θέρμης.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19/6 τα συνεργεία θα βρίσκονται σε Ν.Ρύσιο και Καρδία, την Τετάρτη 21/6 θα βρίσκονται σε Ν. Ραιδεστό,Φιλοθέη, Τριάδι, Θέρμη και Ταγαράδες, την Πέμπτη 22/6 θα βρίσκονται σε Αγ.Παρασκευή, Μονοπήγαδο, Άγ.Αντώνιο, Βασιλικά και Σουρωτή και την Παρασκευή 23/6 θα βρίσκονται σε Κ.Σχολάρι, Α.Σχολάρι, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Περιστερά, Λιβάδι και Λακκιά. Επίσης, από τη Δευτέρα 19/6 έως την Πέμπτη 22/6 τα συνεργεία θα βρίσκονται στην Καρδία και την Παρασκευή 23/6 στο Μονοπήγαδο, όπου θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί και στο αστικό σύστημα, δηλ. σε ιδιωτικούς χώρους.
Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης:
• Μετά από βροχή θυμηθείτε να απομακρύνετε όλα τα στάσιμα νερά από την αυλή ή το μπαλκόνι σας για να αποτρέψετε την ανάπτυξη κουνουπιών.
• Προτιμάτε να ποτίζετε νωρίς το πρωί και όχι αργά το απόγευμα ώστε το πλεονάζον νερό να εξατμισθεί και να μη δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.
Τέλος, σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή αυξημένη όχληση σε κάποια περιοχή του δήμου μπορείτε με την εξειδικευμένη εταιρεία Οικοανάπτυξη που έχει την ευθύνη εκτέλεσης των εργασιών καταπολέμησης, στο τηλέφωνο 8001124424, προκειμένου να ελεγχθεί η περιοχή και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ή να αναφέρουν το γεγονός στο δήμο Θέρμης προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.