, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονικιός πολιτικός: "Ισως τα Μνημόνια είναι τελικά η έσχατη λύση…"

Για τις άθλιες εικόνες με τους τόνους σκουπιδιών που πνίγουν τη χώρα, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς έκανε την  ακόλουθη δήλωση:
 
«Αν οι διαχειριστές αυτής της αθλιότητας είχαν τη στοιχειώδη ευθιξία, θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί. Γιατί συνιστά χυδαία προσβολή της νοημοσύνης των Ελλήνων πολιτών η αδυναμία, ή καλύτερα, η ανικανότητα να βρεθεί μόνιμη λύση σε ένα πρόβλημα που συνδέεται άμεσα με τη δημόσια υγεία και πλήττει ανεπανόρθωτα τη μοναδική βαριά βιομηχανία του τόπου μας, τον τουρισμό.
Οι εικόνες με τους τόνους σκουπιδιών σε όλη τη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στο ιστορικό της κέντρο κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου. Εμείς, ως ιδανικοί αυτόχειρες, αντί να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τη ρευστή κατάσταση στις γειτονικές χώρες που μας χαρίζει στην ουσία τουρισμό, φροντίζουμε να τους διώχνουμε από μόνοι μας…
Και το πλέον αποκρουστικό είναι, πως σε αυτό το κράτος το διαίρει και βασίλευε συνεχίζει να καλλιεργείται συστηματικά, με τους πολίτες να βάζουν στο κάδρο τους υπαλλήλους της καθαριότητας αντί να στραφούν εναντίον των ηθικών αυτουργών, των πολιτικών όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα.
Αυτών, που για πελατειακούς, ψηφοθηρικούς λόγους, έκλειναν το μάτι στους συμβασιούχους επί σειρά ετών, υποσχόμενοι το ακριβό προνόμιο της μονιμοποίησης στο Δημόσιο. Και λυπάμαι που το λέω, αλλά ίσως τα Μνημόνια είναι τελικά η έσχατη λύση για να φτιάξουμε επιτέλους ένα σύγχρονο, λειτουργικό, αποτελεσματικό κράτος, ένα κράτος που θα σέβεται τους πολίτες του».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.