, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Θρέφει τα κυκλώματα»

Η πολύμηνη αναμονή των ζευγαριών που επιθυμούν να πάρουν έγκριση για δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλά και ο περιορισμένος αριθμός προσπαθειών εξωσωματικών που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, είναι οι δύο βασικοί λόγοι που… στρώνουν το δρόμο στα παράνομα κυκλώματα διακίνησης φαρμάκων, όπως αυτό που εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Αυτό καταγγέλλει ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και πρόεδρος της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, Βασίλης Ταρλατζής.

«Υπάρχουν μόνο τρεις επιτροπές πανελλαδικά που είναι επιφορτισμένες με το έργο της έγκρισης της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων για εξωσωματική γονιμοποίηση σε υπογόνιμα ζευγάρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πολύμηνη αναμονή, που μπορεί να ξεπεράσει τους τέσσερις και πέντε μήνες, ζευγαριών που είναι απελπισμένα κα ψάχνουν εναγωνίως μια λύση. Υπάρχει ταλαιπωρία κι έτσι δημιουργείται έδαφος για να ψάξει κάποιος να πάρει πιο γρήγορα τα φάρμακα αυτά, παρότι από τον ΕΟΠΥΥ θα τα πάρει δωρεάν» υποστηρίζει ο κ. Ταρλατζής.

 

Πηγή:enikos.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.