, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θρήνος στην κηδεία των αστυνομικών θυμάτων της επίθεσης(ΦΩΤΟ)

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας μέχρι τέλους δήλωσε ο Τ. Ερντογάν, μετά τις δυο βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 38 άτομα, ενώ τραυμάτισαν 155.

Σήμερα έγινε η κηδεία πέντε από τους 30 αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους.

 
«Μια τρομοκρατική επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μας και των πολιτών μας. Έχει γίνει κατανοητό ότι οι εκρήξεις που συνέβησαν μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ είχαν ως στόχο να προκαλέσουν τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει “σχεδόν καμία αμφιβολία” ότι το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στους τραυματίες που νοσηλεύονται, ο Γιλντιρίμ είπε επίσης πως η επίθεση είναι μια ευκαιρία για τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για πιο εντατική καταδίωξη της ανταρτικής οργάνωσης.
“Είναι ακόμη υπό διερεύνηση, ωστόσο μπορούμε σχεδόν να πούμε ότι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτό ήταν έργο του PKK”, είπε ο Γιλντιρίμ. Στη χώρα έχει κηρυχθεί σήμερα εθνικό πένθος και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών ορκίστηκε εκδίκηση για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν και απήθυνε προειδοποίηση σε όσους εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους επιτιθέμενους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι επιθέσεις

Οι εκρήξεις οφείλονταν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν Σάββατο βράδυ: η πρώτη έγινε με την ανατίναξη ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά ΙΧ και η δεύτερη με επίθεση βομβιστή-καμικάζι αυτοκτονίας 45 δευτερόλεπτα μετά.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών η πλειοψηφία των θυμάτων είναι αστυνομικοί.
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, ενώ οι τουρικές αρχές έχουν προχωρήσει στην σύλληψη και κράτηση δέκα υπόπτων.thetoc.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.