, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ιστορίες της… νύχτας στο ΚΘΒΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το ΚΘΒΕ η δράση «Ιστορίες της νύχτας» την Τετάρτη 26 και την Παρασκευή 28 Ιουλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετείχε με αυτή τη δράση, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην εβδομάδα εκδηλώσεων (23 έως 30 Ιουλίου) που εγκαινίασε το Υπουργείο σε συνεργασία με τα Mουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, έχοντας ως θεματική τη νύχτα.
Στο κατάμεστο αίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου οι θεατές και τα δύο βράδια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κείμενα ξένων και ελλήνων ποιητών και να ακούσουν τραγούδια που αφορούν στη νύχτα. Τα αποσπάσματα ερμήνευσαν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Ελένη Γιαννούση, Νίκος Καπέλιος, Δημήτρης Τσιλινίκος, Άννη Τσολακίδου και Μαρία Χατζηιωαννίδου, σε σκηνοθετική επιμέλεια Νίκου Καπέλιου.
Παράλληλα, την εβδομάδα 23 έως 30 Ιουλίου στο Ολοήμερο Καλλιτεχνικό Θερινό Εργαστήρι που πραγματοποιείται στο Βασιλικό Θέατρο, τα παιδιά διερεύνησαν τις «Ιστορίες της νύχτας» και ζωγράφισαν, έγραψαν κείμενα, έκαναν θεατρικά παιχνίδια, έστησαν θέατρο σκιών με το ανάλογο θέμα. Είναι σημαντικό ότι τα παιδιά ασχολήθηκαν με το θέμα της νύχτας μέσα από παραμύθια, μύθους, τελετές και κατασκεύασαν με τα χέρια τους τη δική τους εκδοχή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.