, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Καµία ψήφος δεν περισσεύει!»

φωτο eurokinissi

Του Παναγιώτη Παπαδόπουλου*
Οι επιµελητηριακές εκλογές θα διεξαχθούν για άλλη µία φορά υπό το βάρος της αρνητικής οικονοµικής συγκυρίας και της αβεβαιότητας για την επόµενη ηµέρα.
Μέσα στο κλίµα ανασφάλειας και της επιτακτικής ανάγκης για προτάσεις και  αναζήτηση λύσεων, χρειάζονται ηχηρές, δυναµικές φωνές που θα δράσουν προς όφελος της επιχειρηµατικής κοινότητας.
Στο πλαίσιο αυτό το εκλογικό τριήµερο 2, 3 και 4 Δεκεµβρίου αποτελεί µοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη ικανών ανθρώπων που θα αναζητήσουν διεξόδους, προοπτικές, θα κοµίσουν νέες ιδέες, θα διεκδικήσουν, θα παρέµβουν, θα παλέψουν, θα εργαστούν αποδοτικά µε συνέπεια, εκπροσωπώντας τους επιχειρηµατίες. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σηµαντική η εκλογή των 41 µελών στο διοικητικό συµβούλιο του Βιοτεχνικού Επιµελητηρίου Θεσσαλονίκης για την επόµενη ηµέρα του επιχειρηµατικού κόσµου της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Για τη «Βιοτεχνική Συµµαχία» της οποίας προΐσταµαι και των 124 υποψηφίων, οι οποίοι έχουν µακρά πορεία στον επιχειρηµατικό στίβο, αποτελεί δέσµευση η σκληρή και επίπονη δουλειά.
Είναι πίστη µου ότι, µε επιµονή και υποµονή, στοχευµένες ενέργειες και άξιους συνεργάτες, ενώνοντας θέληση και δυνάµεις µπορούµε να κάνουµε τα σχέδιά µας πράξεις και να δηµιουργήσουµε ένα φιλικό επιχειρηµατικό περιβάλλον.
Το Επιµελητήριο, ως νευραλγικός οργανισµός της επιχειρηµατικής αλλά και της κοινωνικής ζωής του τόπου, καλείται µέσα σε ένα ραγδαία µεταβαλλόµενο περιβάλλον να προσαρµόσει, αλλά και να αναπτύξει περαιτέρω χρήσιµες και σύγχρονες υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις-µέλη του.
Αυτή είναι και θα συνεχίσει να είναι η δική µας µεγάλη µάχη, να διεκδικήσουµε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να πρωτοπορούν, να αναπτύσσονται απρόσκοπτα, συµβάλλοντας έτσι στην ανάκαµψη της οικονοµίας και την οριστική έξοδο από την κρίση.
Η «Βιοτεχνική Συµµαχία – Γέφυρα στο Μέλλον» δεσµεύεται για την επόµενη τετραετία πέρα από την προφανή συνέχιση του έργου της, για:
-Την υλοποίηση Θερµοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων, η οποία στοχεύει να λειτουργήσει επικουρικά ώστε νέοι άνθρωποι να παραµείνουν στην Ελλάδα παράγοντας και καινοτοµώντας.
-Την ενίσχυση της εξωστρέφειας των βιοτεχνικών επιχειρήσεων, που αποτελεί το σίγουρο µονοπάτι για την έξοδο από την κρίση.
-Την εκπαίδευση των επιχειρηµατιών µε σεµινάρια και ηµερίδες για την προσαρµογή των µελών του ΒΕΘ στις νέες και σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.
-Την πιστοποίηση τεχνικών επαγγελµάτων σε συνεργασία µε τον  Διεπιµελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης (ΔΙΦΟΠ).
-Την υπηρεσιακή αναβάθµιση στην προσπάθεια για ακόµη καλύτερες παρεχόµενες υπηρεσίες προς τα µέλη του Επιµελητηρίου.
Αναµφίβολα, το έργο που καλείται να επιτελέσει η διοίκηση του Επιµελητηρίου την επόµενη τετραετία  είναι αρκετά απαιτητικό. Είναι  απαραίτητη, η πολύτιµη συµµετοχή και βοήθεια όλων και τα επόµενα χρόνια, ώστε να αντιµετωπισθούν δυναµικά οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις για την επιχειρηµατικότητα της Θεσσαλονίκης.
Η συµµετοχή και η ψήφος αποτελεί τη δύναµη για όλους µας.
Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι πως καµία ψήφος δεν περισσεύει, η απάθεια και η ηττοπάθεια δεν αποτελεί επιλογή των επιχειρηµατιών.
Όλοι µαζί για ένα σύγχρονο, δυνατό, δηµιουργικό Επιµελητήριο, για ένα καλύτερο επιχειρηµατικό αύριο.
*Ο κ. Παπαδόπουλος είναι πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιµελητηρίου Θεσσαλονίκης, Α΄ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιµελητηρίων Ελλάδος και επικεφαλής της «Βιοτεχνικής Συµµαχίας»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.