, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καθαρίστε τις ράγες της μπαλκονόπορτας μόνο με αυτό το υλικό

Οι ράγες της μπλακονόπορτας είναι ένα από εκείνα τα σημεία του σπιτιού που συνήθως δεν καθαρίζονται. Μαζεύουν πολλή σκόνη, η οποία μάλιστα αποθηκεύεται στις ράγες και μένει εγκλωβισμένη καθώς το ανοιγοκλείσιμο της πόρτας δεν βοηθάει ιδιαίτερα αλλά δυσκολεύει στην απομάκρυνσή τους.
Τι θα χρειαστείτε Για να καθαρίσετε τις ράγες της μπαλκονόπορτας θα χρειαστείτε απλά υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας. Λευκό ξίδι, μια παλιά οδοντόβουρτσα, χαρτί κουζίνας, νερό και ένα μπουκάλι σπρέι.
Καθαρίστε τις ράγες της μπαλκονόπορτας ή τις ράγες οποιαδήποτε συρόμενης πόρτας μέσα στο σπίτι με ξίδι.

Αρχικά ρίξτε ξίδι σε μερικές χαρτοπετσέτες και τοποθετήστε τις πάνω στις ράγες. Αφήστε τις εκεί για 30 λεπτά και αμέσως μετά χρησιμοποιήστε την οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τις ράγες. Όλη η βρομιά και η σκόνη θα φύγουν εύκολα.
Tip Για τις πιο δύσκολες επιφάνειες που δεν φτάνει η οδοντόβουρτσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπατονέτες.
Μόνο μέσα σε 33 λεπτά οι ράγες σας θα λάμψουν σαν καινούριες.

Μόλις ολοκληρώσετε με το τρίψιμο σειρά έχει το ξέπλυμα. Γεμίστε ένα μπουκαλάκι σπρέι με νερό και ψεκάστε πάνω στις ράγες ώστε να καθαρίσουν καλά από το ξίδι, τις βρομιές και τις σκόνες.
Με αυτό το εύκολο κόλπο οι ράγες σας θα λάμψουν σαν καινούριες. Μπορείτε να κάνετε ακριβώς την ίδια διαδικασία και στις ράγες της πόρτας της ντουζιέρας σας αλλά και στις ράγες των παραθύρων. spirossoulis.com

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.