, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Και τα μεταφορικά εισιτήρια στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου

Οι δαπάνες των μεταφορικών εισιτηρίων περιλαμβάνονται σε αυτές που υπολογίζονται στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής οι πολίτες για το φορολογικό έτος 2017.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο Ναυτιλίας, από τη συγκεκριμένη ρύθμιση ευνοούνται ιδιαίτερα οι νησιώτες, αφού η δαπάνη για ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια ήταν ένα πάγιο και ανελαστικό έξοδο ώστε να ικανοποιηθούν οι βασικές τους ανάγκες και το οποίο επιβάρυνε κατά πολύ τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Επιπλέον, το μέτρο επεκτείνεται και για τα νησιά εκείνα που έχουν πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, και δεν πρόκειται για τουριστικούς τόπους (έτσι όπως περιγράφονται στα ΠΔ 899/76 και 664/77, «Περί ανακηρύξεως περιοχών της Χώρας ως τουριστικών τόπων»).
Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και πάλι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά τους εισιτήρια για να φτάσουν το αφορολόγητο, με τη διαφορά ότι δεν είναι απαραίτητη η χρήση ηλεκτρονικής πληρωμής.
Το υπουργείο σημειώνει ακόμη ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν αναγνωριστεί οι δυσμενείς συνθήκες της νησιωτικότητας και δεν είχε προβλεφθεί η έκπτωση των μεταφορικών δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα, γεγονός που γίνεται σήμερα από την κυβέρνηση, όπως επισημαίνει.naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.