, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Καμία ύποπτη συναλλαγή…»

xrimaataΑπαντήσεις σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δίνει ο Ευθύμιος Βιδάλης, στενός συνεργάτης του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Το θέμα ανέκυψε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «6 μέρες» σχετικά με την ύπαρξη λογαριασμού της συζύγου του στην τράπεζα HSBC.

Ακολούθησε αιχμηρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία «οι συνεχείς αποκαλύψεις για εμπλοκή συμβούλων του Πρωθυπουργού στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ συνιστούν μείζον πολιτικό θέμα, για το οποίο δεν μπορεί να συνεχίζει να σιωπά ο Πρωθυπουργός».

Με γραπτή του δήλωση ο κ. Βιδάλης υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει καμία ύποπτη δραστηριότητα ή συναλλαγή».

Όπως αναφέρει, «η οποιαδήποτε σύνδεση του λογαριασμού αυτού με φαινόμενα παράνομου πλουτισμού ή διαπλοκής» του ίδιου ή της συζύγου του αποτελεί «μάταιη προσπάθεια εντυπωσιασμού, παραπληροφόρησης και δυσφήμισης».

Διευκρινίζει ακόμη τα ακόλουθα:

Ο εν λόγω λογαριασμός ανοίχτηκε την 01/12/1996 από τον πατέρα της συζύγου μου, Κων/νο Κελετσέκη, ο οποίος έβαλε εκείνη και τον αδερφό της συνδικαιούχους, όπως άλλωστε συνηθίζεται.

Στον ως άνω λογαριασμό ο πατέρας της συζύγου μου μετέφερε το ποσό των 1.000.000 δολαρίων ΗΠA, από άλλο προσωπικό του λογαριασμό, που τηρείτο επίσης στο εξωτερικό.

Το ως άνω ποσό προερχόταν από επιχειρηματική δραστηριότητα που ο  πατέρας της συζύγου μου τότε ασκούσε στο εξωτερικό και παλαιότερα στο Ιράν.

Όπως σαφώς βεβαιώνει εγγράφως η HSBC, η ως άνω κατάθεση ήταν η μόνη που έγινε στο λογαριασμό αυτόν.

Μέχρι το 2008 (ήδη πριν από το θάνατο του πατέρα της συζύγου μου τον Μάρτιο του 2009) σχεδόν το σύνολο του υπολοίπου του ως άνω λογαριασμού, μεταφέρθηκε σταδιακά από τον πατέρα της συζύγου μου μέσω σχετικών εμβασμάτων, στην Ελλάδα, εν γνώσει προφανώς της Τράπεζας της Ελλάδος.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ουδεμία κίνηση του λογαριασμού έγινε από τη σύζυγό μου.

 

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.